druska, diabetas

Nepanikuokite: 10+ patikrintų būdų, kaip išgelbėti persūdytą patiekalą

Galbūt skubėjote ir įdėjote per daug druskos arba neapskaičiavote proporcijų. Bet kokiu atveju neišmeskite patiekalo į šiukšlių dėžę ir neužsisakykite picos. Kaip išgelbėti persūdytą maistą.

Per sūri tešla: ką daryti

Nepanikuokite, jei persūdėte tešlą koldūnams ar virtinukams. Užminkykite kitą porciją be druskos ir tiesiog sujungkite abu variantus.

Įpilkite vandens

Kaip išgelbėti persūdytą patiekalą? Atskieskite jį nedideliu kiekiu šalto vandens. Tai paprastas ir veiksmingas būdas. Paragaukite patiekalą ir, jei reikia, įpilkite daugiau skysčio, kol maistas taps skanus. Taigi, jei jums kyla klausimas: ką daryti su per sūria sriuba? Verta pabandyti įpilti daugiau vandens.

Jei per sūrią sriubą atskiesite vandeniu, ji taps mažiau sūri. Kodėl? Skysčio yra daugiau, o tai reiškia, kad tokiam kiekiui patiekalo tenka mažiau druskos.

Per sūrūs ryžiai: ką daryti

Norėdami ištaisyti padėtį, jau išvirtą patiekalą galite nuplauti šaltame vandenyje arba įpilti stiklinę skysčio ir dar kartą išvirti. Tas pats variantas padės išgelbėti persūdytą grikių, makaronų ar kitų grūdų patiekalą. Tačiau čia svarbu nepersistengti, kad negautumėte beformės masės.

Gelbės grietinė, grietinėlė ar net avokadas

Bet koks riebus ingredientas ne tik sušvelnins skonį, bet ir padės išgelbėti nuo didelio kiekio druskos.

Per sūrus rauginti kopūstai: ką daryti

Padės tas pats paprastas metodas, kai patiekalas nuplaunamas po šaltu vandeniu. Tačiau šiuo atveju skanus sūrymas taip pat bus nuplautas. Tačiau persūdytus agurkus paprasčiausiai pamerkite į vandenį.

Paruoškite garnyrą

Jei nežinote, kaip išgelbėti persūdytą patiekalą, arba nieko nebegalite padaryti, pabandykite jį papildyti garnyru. Pavyzdžiui, prie mėsos ar troškintų daržovių tinka nesūdyti grūdai, bulvių košė. Situaciją puikiai gelbsti taurė šampano ar putojančio vyno.

Pridėkite „rūgštelės“

Kaip išgelbėti persūdytą patiekalą? Gali pasirodyti keista, bet jums padės rūgštūs ingredientai: Dižono garstyčios, citrinos sultys, baltasis actas. Jų reikia įpilti tik truputį, kad maistas nebeatrodytų per sūrus.

Pridėkite kitų prieskonių

Norint išgelbėti persūdytą maistą, tiks cukrus arba medus. Tačiau čia svarbu nepersistengti su jų kiekiu. Taip pat pabandykite atskirai pasūdyti svogūnus ar česnakus ir įmaišykite jų į paruoštą patiekalą.

Išbandykite krakmolą

Kaip išgelbėti persūdytą troškinio patiekalą? Ką daryti, jei persūdėte barščius? Įdėkite į jį smulkintų žalių bulvių arba ryžių. Tokie ingredientai sugeria druską kaip kempinė.

Ką daryti, jei salotas persūdėte

Kaip tokiu atveju išgelbėti persūdytą patiekalą? Čia viskas paprasta: supjaustykite daugiau agurkų, pomidorų ar kopūstų - ir skanios salotos paruoštos.

Kaip neutralizuoti druską

Kai kuriais atvejais persūdytą maistą galima lengvai nuplauti vandeniu. Pavyzdžiui, jei daržoves ar mėsą troškinote per sūriame marinate. Padėkite juos ant sietelio, o tada tiesiog nuplaukite šaltame vandenyje.

Prie mėsos pridėkite kruopų arba daržovių

Kaip išgelbėti persūdytą patiekalą, jei tai malta mėsa? Pridėkite į jį tarkuotos cukinijos, morkos, virtų ryžių arba žalių bulvių. Taip druska bus mažiau juntama.

Paruoškite ką nors kita

Jei per sūriai pasūdėte maltinukus, iš jų išeis puikus pyragas, o iš per sūriai pasūdytų bulvių, pavyzdžiui, koldūnai.

Vanduo išgelbės persūdytą mėsą

Jei virėte arba nusipirkote per sūrios šoninės, kumpio ar kitos mėsos, ją reikia užpilti vandeniu ir palikti kelioms valandoms.

Per sūrus troškinys

Čia tereikia į jį įdėti daugiau daržovių ir pomidorų. Tiesiog keiskite ir virkite, kol suminkštės. O taip pat virtas (troškintas) daržoves galima išgelbėti, jei iš pradžių jas užpilsite verdančiu vandeniu, o paskui kelias minutes pavirsite nesūdytame vandenyje.

Nepamirškite stebėti ingredientų

Ar recepte yra kaparėlių, alyvuogių, sojų padažo ar žuvies konservų? Tuomet paruoštą patiekalą turėtumėte sūdyti mažiau.

Dabar jau žinote, kaip išgelbėti persūdytą patiekalą, jei jau įvyko nedovanotina klaida. Tačiau pasistenkite prie tokios situacijos neprieiti, nes visada geriau sūdyti nepakankamai, o paskui sūdyti papildomai.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder