Apkepas su žiediniais kopūstais, vištiena, grybais ir saldžiosiomis paprikomis
Pagrindas — daržovės, kurios išskiria sultis iš vištienos, o dėl kiaušinių–grietinės užpilo apkepas tampa itin švelnus.
Ingredientai:
• Vištienos šlaunelės — 3 vnt.
• Žiediniai kopūstai — 700 g
• Grybai — 250 g
• Saldžioji paprika — 1 vnt.
• Kietasis sūris — 120 g
• Česnakas — 3 skiltelės
• Malti juodieji pipirai
• Druska
Užpilui:
• Kiaušiniai — 4 vnt.
• Grietinė — 4 valg. š.
• Grūdėtos garstyčios — 1 valg. š.
• Malti juodieji pipirai
• Druska
Paruošimas:
Nuplaukite vištienos filė, atskirkite mėsą nuo kaulo, supjaustykite juostelėmis, pasūdykite, pabarstykite pipirais, įdėkite česnako ir palikite 10–15 min.
Žiedinius kopūstus suskirstykite į mažas žiedynų galvutes, nuplaukite ir nusausinkite.
Saldžiąją papriką išvalykite nuo sėklų ir pertvarų, supjaustykite juostelėmis.
Grybus nuplaukite ir supjaustykite plokštelėmis.
Česnaką nulupkite ir sutrinkite.
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Užpilas:
Sumaišykite kiaušinius, grietinę, garstyčias, maltus pipirus ir druską, viską gerai išplakite.
Kepimas:
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
Sudėkite vištieną, žiedinius kopūstus, paprikas ir grybus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, išmaišykite.
Užpilkite paruoštu užpilu ir uždenkite folija.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35–40 min.
Nuimkite foliją, apibarstykite sūriu ir kepkite dar 10 min., kol viršus apskrus.
Leiskite šiek tiek atvėsti, išimkite iš formos ir supjaustykite porcijomis.
Patarimas:
Jeigu norite, į apkepą galite pridėti pomidorų.

Rašyti komentarą