Pietums išleisit juokingai mažai, o pirštus apsilaižysit: patarimai, kaip kaskart iškepti ypač traškius bulvinius blynus
Žinant kelias gudrybes virtuvėje, ypač traškūs bulviniai blynai pavyks visuomet ir nebus prisigėrę daug aliejaus.
Bulvės – pigios, maistingos ir puikiai tinka kaip daugelio karštų patiekalų pagrindas.
Kaip ir daugumą šakniavaisių daržovių, bulves dažnai įsivaizduojame kaip neturinčias sezono – juk jų parduotuvėse yra visada, kai tik norime.
Visgi, šviežias naujo derliaus bulves galima apibūdinti kaip visiškai kitokią valgymo patirtį.
Šviežios jos būna sviestinės, minkštos, drėgnesnės, aromatingesnės, ne taip lengvai byrančios.
Taip pat ir šiek tiek saldesnės, nes jose esantis cukrus dar nėra virtęs krakmolu. Be to, dietologai teigia, kad jose yra mažiau kalorijų nei senesnėse bulvėse.
Kad šviežios bulvės liktų tvirtos ir pasižymėtų kitomis savo patraukliomis savybėmis, parsineštų iš parduotuvės jų nepalikite bet kur.
Geriausia jas laikyti tamsioje ir kuo vėsesnėje (apie 10 laipsnių temperatūros) patalpoje – pavyzdžiui, rūsyje.
Atminkite, kad mes vasaros saulės spindulius tiesiog gaudyte gaudome, tačiau bulvės jų nemėgsta. Todėl svarbu jas paslėpti jas nuo saulės, nes šviežios bulvės labai jautriai reaguoja į šviesą.
Ieškant tamsios ir vėsios vietos geriau nežiūrėti į šaldytuvą.
Jame temperatūra yra per žema, dėl to gali padidėti cukraus kiekis šiose daržovėse, jos taps minkštesnės.
Jeigu neturite rūsio, tiesiog rinkitės tamsų sandėliuką, atokiau nuo šilumos šaltinių. Pavyzdžiui, nelaikykite jų šalia orkaitės, viryklės ar indaplovės.
TOP 9 patarimai, kad bulviniai blynai būtų ypač traškūs
Bulviniai blynai yra neįtikėtinai paprastas ir pigus patiekalas, o kartu labai skanus.
Svajojate apie auksinius, traškius bulvinius blynus?
Į ką iš tiesų turėtumėte atkreipti dėmesį juos kepant.
Kadangi jiems reikės vos kelių ingredientų, tinkama technika ir kelios gudrybės leis užtikrinti, kad jie būtų purūs, lengvi viduje, o išorėje traškūs.
50-50 taisyklė tarkuojant.
Traškumo paslaptys glūdi net tarkavimo procese.
Mažai žinoma gudrybė – pusę bulvių tarkuoti mažiausiomis tarkos skylutėmis, o kitą pusę – vidutinėmis. Taip pasirūpinsite tobula konsistencija.
Blynų kraštai ir visas paviršius dėl stambesnių tarkių tampa maloniai traškūs, o ant mažiausių skylučių sutarkuotos bulvės padaro blynų vidurį pakankamai minkštą.
Tarkius nuspauskite
Net ir pačiose krakmolingiausiose bulvėse yra sulčių, kurias geriau nuspausti.
O gaminant blynus iš šviežių bulvių, tai ypač naudinga. Sutarkuotas bulves perkelkite į sietelį, esantį virš dubens.
Stipriai išspauskite ir palaukite kelias minutes. Dubens dugne susikaupusį krakmolą pridėkite į bulvių masę, o skystį nupilkite.
Svogūną sutarkuokite ypač smulkiai
Šios daržovės būtinai turi būti skaniuose blynuose, tačiau svogūnas gali padaryti meškos paslaugą traškumui, nes keptas jis dažniausiai lieka minkštas.
Todėl siūloma svogūną sutarkuoti per mažiausias tarkos skylutes.
Tuomet jis būna putėsių konsistencijos, o svogūno gabalėlių blynuose visai nesijaučia.
Įpilkite acto – taip blynai prisigers mažiau riebalų
Tiesiog įpilkite šiek tiek jo į blynų mišinį, ir kepant jie sugers daug mažiau aliejaus nei įprastai, blynai bus traškesni.
Šis patarimas naudingas ir tuomet, jeigu iš sutarkuotų bulvių blynų nekepate tučtuojau.
Jeigu tokį tešlos mišinį įdėsite į šaldytuvą, actas neleis jam patamsėti.
Įdėkite papildomą kiaušinį
Norint daugiau traškumo, verta pridėti šiek tiek daugiau kiaušinių nei įprastai. Taip blynai taps traškesni.
Atsargiai su miltais
Rekomenduojame į mišinį dėti kuo mažiau miltų arba visai jų atsisakyti, jei bulvės labai miltingos.
Geriau galite įdėti šiek tiek bulvių krakmolo, nes dėl didesnio kvietinių miltų kiekio blynai tampa kietesni.
Sumažinkite porcijas
Storus bulvinius blynus daug sunkiau tolygiai iškepti ir išgauti traškumą.
Įkaitinkite riebalus keptuvėje
Blynus geriausia kepti gana dideliame kiekyje labai gerai įkaitintų riebalų.
Jei naudosite jo mažai, blynus bus sunkiau tolygiai iškepti, jie links sudegti arba prilipti prie keptuvės. Žinoma, nereikėtų aliejaus ir padauginti.
O svarbiausia – bulvių mišinį dėti tik jau į įkaitintą aliejų.
Jei jis bus per šaltas, blynai „gers“ aliejų ir bus riebesni.
Blynus kepkite ant vidutinės ugnies – per aukštoje jų kraštai sudegs, o vidurys liks žalias.
Padėkite ant popierinių rankšluosčių
Išėmus bulvinius blynus iš keptuvės, verta juos padėti ant kelis kartus sulenkto popierinio rankšluosčio. Jis sugers riebalų perteklių, ir blynai taps skanesni.

Rašyti komentarą