Pomidorų padažą galima lengvai nusipirkti prekybos centre, tačiau jo skonis bus daug geresnis, jei pagaminsite jį iš rankomis atrinktų ingredientų.
Giulia Ardizzone atskleidė, kaip tiksliai padažą gamina „italų močiutės“.
„Štai kaip mano sicilietė močiutė išmokė mane gaminti pomidorų padažą - be technikos ir per trumpą laiką.
Nėra nieko geriau už naminio pomidorų padažo skonį, ypač kai jis užpilamas ant gausios porcijos makaronų arba užtepamas ant picos“, - pažymi ji.
Kad jį pasigamintumėte, jums reikės:
- pomidorų - 1 kg;
- alyvuogių aliejaus - 2 valg;
- svogūno - 1 vnt;
- druskos - 1 šaukštelis;
- baziliko - pagal skonį.
Gaminimas:
- Iš pradžių pomidorus maždaug penkioms minutėms pamerkite į dubenį su verdančiu vandeniu.
- Tada vandenį nusunkite, pomidorus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūną, kol jis suminkštės ir taps permatomas, paprastai tai trunka apie penkias minutes.
- Į keptuvę su svogūnais sudėkite supjaustytus pomidorus, išmaišykite ir pagardinkite žiupsneliu druskos.
- Mišinį palikite virti ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol pomidorai suskils ir padažas sutirštės.
- Jei norite, galite naudoti panardinamąjį maišytuvą, kad gautumėte kuo vientisesnę tekstūrą.
- Po šio etapo sudėkite smulkintus bazilikus. Tada padažą galima patiekti iš karto arba laikyti vėlesniam naudojimui.
Rašyti komentarą