Ingredientai:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 svogūnai
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
grietinės 2 valg. š.
majonezo 2 valgomieji šaukštai
žaliųjų svogūnų papuošimui
Gaminimas:
Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir pagardinkite 1½ arbatinio šaukštelio druskos. Kepkite dažnai maišydami, kol svogūnai pradės minkštėti ir sumažės, 8-10 minučių.
Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir toliau kepkite retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai bus stipriai karamelizuoti, 25-30 minučių (jei pastebėsite, kad svogūnai pradeda degti arba tampa per ryškūs, maišydami galite keptuvę nugesinti keliais šaukštais vandens, kad suminkštėtų keptuvėje esantys rudos spalvos gabalėliai). Atidėkite svogūnus į šalį, kad atvėstų.
Dideliame dubenyje sumaišykite grietinę, majonezą ir atvėsusius svogūnus, kol gerai susimaišys.
Perkelkite į serviravimo lėkštę ir papuoškite smulkintais šviežiais žaliaisiais svogūnais bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Patiekite su bulvių traškučiais ar trapučiais.

Rašyti komentarą