Rudens hitas: paprastas salotų su obuoliais receptas iš legendinio šefas Floydo Cardozo

Ruduo ir žiema – tai šiltų patiekalų ir sotrių sriubų metas, bet kartais taip norisi kažko gaivaus ir traškaus. Būtent tam puikiai tinka rafinuotos salotos iš saliero šaknies, obuolių ir daikono ridikėlių pagal legendinio šefas Floydo Cardozo receptą.

Šio patiekalo ypatybės – paprastas paruošimas, netikėti ingredientai ir ryškus skonis, dėl ko jis tampa tikru atradimu ant jūsų stalo.

Saliero šaknies nauda

Saliero šaknis, dar vadinama saliero ropė, priklauso tai pačiai augalo rūšiai kaip saliero stiebai, tačiau auginama atskirai. Kieta, gumbota šaknis, maždaug obuolio dydžio, turi žemišką, šiek tiek salstelėjusį skonį ir subtilų saliero aromatą.

Žaliava forma, kaip šiame recepte, maloniai traška; kepant, verdant ar trintant ji tampa minkšta ir kreminė.

Su kuo tiekti salotas

Šios ryškios, traškios ir šiek tiek rūgštokos salotos puikiai tinka prie sotių patiekalų. Galima derinti su kepta vištiena ar kalakutiena, kiaulienos kepsniais ar troškiniu, su riebesne žuvimi ant grilio, pavyzdžiui, lašiša, upėtakis ar skumbrė, arba su kepta anties krūtinėle. Taip pat skanu su sotiomis ankštinėmis daržovėmis, grybais ar kreminiais sūriais.

Kaip paruošti salotas + patarimai

  • Kad obuoliai nesusigeltų, pjaustykite juos paskutiniais ir iš karto sumaišykite su padažu.

  • Saliero šaknies žievė stora ir gumbota, todėl naudokite aštrų peilį, o ne daržovių lupiklį.

  • Jei turite laiko, palikite salotas šiek tiek pastovėti šaldytuve prieš patiekdami, kad skoniai susimaišytų.

Reikalingi ingredientai:

  • 2 šaukštai stambiai pjaustytų kalendrų lapų

  • 2 šaukštai pjaustyto žaliojo svogūno

  • 2 šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštas šviežių laimo sulčių

  • 1/2 arbatinio šaukštelio garam masalos

  • 2 obuoliai (Granny Smith), nulupti, be sėklų, supjaustyti juostelėmis (~2 puodeliai)

  • 570 g saliero šaknies, nuluptos ir supjaustytos juostelėmis (~2 puodeliai)

  • 115 g daikono ridikėlių, nuluptų ir supjaustytų juostelėmis (~1 puodelis)

  • Kosher druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite kalendras, svogūnus, alyvuogių aliejų, laimo sultis ir garam masalą. Įdėkite obuolius, saliero šaknį ir daikoną, pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite. Salotas patiekite šiek tiek atšaldytas arba kambario temperatūroje.

Salotas galima laikyti šaldytuve iki keturių valandų.


Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder