Salotos „Saulėgrąža“ (klasikinis variantas)
Ingredientai:
- Vištiena – 400 g
- Grybai – 0,5 kg
- Svogūnas – 1 vnt.
- Kiaušiniai – 7 vnt.
- Sūris – 200 g
- Morka – 1 vnt.
- Alyvuogės – 50–70 g
- Majonezas – pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai
- Traškučiai – pagal skonį
Paruošimas:
- Vištieną išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Morką išvirkite, nulupkite ir taip pat supjaustykite smulkiai.
- Kiaušinius išvirkite, atskirkite baltymus nuo trynių.
- Svogūną ir grybus supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūną, tada pridėkite grybus. Kepkite, kol išgaruos skystis, ir atvėsinkite.
- Sūrį supjaustykite kubeliais, alyvuoges (be kauliukų) perpjaukite perpus.
Salotų sluoksniavimas:
Į salotinę dėkite vištieną, užtepkite ploną sluoksnį majonezo,
tada – morkas ir grybus, vėl patepkite majonezu,
stambiai tarkuokite trynius ir dėkite viršuje,
tada sūrio sluoksnis, majonezas ir baltymai.
Ant viršaus – alyvuogės ratu,
o kraštuose sudėkite traškučius kaip „žiedlapius“.
Salotas dėkite į šaldytuvą 15–30 minučių.
Salotos „Saulėgrąža“ su menkės kepenėlėmis
Ingredientai:
- Menkės kepenėlės – 230 g
- Bulvės – 300 g
- Marinuoti agurkai – 100 g
- Konservuoti kukurūzai – 250 g
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Traškučiai – 30 g
- Majonezas – 4 šaukštai
- Svogūnas – 1 vnt.
- Cukrus – 1 šaukštas
- Actas – 1 šaukštas
- Krapai – 0,5 ryšelio
Paruošimas:
Nusausinkite aliejų nuo menkės kepenėlių. Bulves ir kiaušinius išvirkite.
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Užpilkite cukrumi, actu ir karštu vandeniu – palikite marinuotis.
Bulves sutarkuokite, šiek tiek pasūdykite, sumaišykite su majonezu ir dėkite į salotinę kaip pirmą sluoksnį.
Ant bulvių – tarkuoti agurkai, šiek tiek majonezo.
Ant viršaus – šakute sutrintos kepenėlės.
Tada – marinuotas svogūnas.
Tarkuoti baltymai su majonezu.
Trynius sutrinkite šakute ir dėkite viršuje, tada – kukurūzai.
Smulkiai pjaustytus krapus berkite aplink kraštus.
Papuoškite salotas traškučiais.

Rašyti komentarą