Ryškios ir šventiškos: salotos „Saulėgrąža“, kurios pavergs visus svečius

Salotos, primenančios saulėgrąžą, ne tik labai skanios, bet ir taps ryškiu bet kokio stalo papuošimu. Jas galima patiekti ant Naujametinio šventinio stalo, bet kokiai šeimos šventei ar net paprastą dieną.

Salotos „Saulėgrąža“ (klasikinis variantas)

Ingredientai:

  • Vištiena – 400 g
  • Grybai – 0,5 kg
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Kiaušiniai – 7 vnt.
  • Sūris – 200 g
  • Morka – 1 vnt.
  • Alyvuogės – 50–70 g
  • Majonezas – pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai
  • Traškučiai – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Vištieną išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Morką išvirkite, nulupkite ir taip pat supjaustykite smulkiai.
  3. Kiaušinius išvirkite, atskirkite baltymus nuo trynių.
  4. Svogūną ir grybus supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūną, tada pridėkite grybus. Kepkite, kol išgaruos skystis, ir atvėsinkite.
  5. Sūrį supjaustykite kubeliais, alyvuoges (be kauliukų) perpjaukite perpus.

Salotų sluoksniavimas:

Į salotinę dėkite vištieną, užtepkite ploną sluoksnį majonezo,

tada – morkas ir grybus, vėl patepkite majonezu,

stambiai tarkuokite trynius ir dėkite viršuje,

tada sūrio sluoksnis, majonezas ir baltymai.

Ant viršaus – alyvuogės ratu,

o kraštuose sudėkite traškučius kaip „žiedlapius“.

Salotas dėkite į šaldytuvą 15–30 minučių.

Salotos „Saulėgrąža“ su menkės kepenėlėmis

Ingredientai:

  • Menkės kepenėlės – 230 g
  • Bulvės – 300 g
  • Marinuoti agurkai – 100 g
  • Konservuoti kukurūzai – 250 g
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Traškučiai – 30 g
  • Majonezas – 4 šaukštai
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Cukrus – 1 šaukštas
  • Actas – 1 šaukštas
  • Krapai – 0,5 ryšelio

Paruošimas:

Nusausinkite aliejų nuo menkės kepenėlių. Bulves ir kiaušinius išvirkite.

Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Užpilkite cukrumi, actu ir karštu vandeniu – palikite marinuotis.

Bulves sutarkuokite, šiek tiek pasūdykite, sumaišykite su majonezu ir dėkite į salotinę kaip pirmą sluoksnį.

Ant bulvių – tarkuoti agurkai, šiek tiek majonezo.

Ant viršaus – šakute sutrintos kepenėlės.

Tada – marinuotas svogūnas.

Tarkuoti baltymai su majonezu.

Trynius sutrinkite šakute ir dėkite viršuje, tada – kukurūzai.

Smulkiai pjaustytus krapus berkite aplink kraštus.

Papuoškite salotas traškučiais.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder