Ryžiai bus skanūs net ir be mėsos: reikia pridėti vieną ingredientą

Ryžiai yra daugelio patiekalų pagrindas, taip pat jie ruošiami kaip garnyras. Tuo pačiu metu, toli gražu ne kiekviena šeimininkė įvaldė šių kruopų ruošimo be mėsos meną.

Ką galima dėti į ryžius dėl skonio?

Amanda Bloom iš Simply Recipes pasidalino savo gyvenimo gudrybe, kaip galima pagerinti ryžių skonį, kad jie pasiektų naują lygį. Vienas ingredientas ir papildomas etapas ruošimo procese pakeis patiekalą iki neatpažįstamumo.

Pasak Bloom, prieš virimą ji visada iš anksto kepina ryžius. Aliejaus pasirinkimas tam gali turėti didžiulį poveikį, o kepinimas pridės gilių riešutų natų.

Amanda labiausiai mėgsta ryžius ruošti su kokosų aliejumi. Ji taip pat bandė šiuos grūdus ruošti su alyvuogių ir sviestiniu aliejumi.

„Alyvuogių aliejus suteikė traškumo, augalinio skonio. Kokosų aliejus davė geriausius rezultatus: jis greitai padengė kiekvieną grūdą, ir ryžiai buvo iškepti per dvi minutes. Geriausia tai, kad kokoso aliejus suteikė sodresnį skonį – atsirado lengvas žemės ir riešutų poskonis, o spalva ir traškumas buvo tokie patys, kaip ir po kepimo alyvuogių aliejuje“, – pasidalijo savo patirtimi kulinarė.

Svarbu ne tik tai, ką reikia dėti į ryžius, bet ir kaip juos vėliau virti, kad nesugadintum galutinio rezultato.

Viskas susiveda į vieną taisyklę: vienai daliai ryžių reikia paimti dvi dalis skysčio ir virti ant lėtos ugnies. Išankstinis kepinimas gali žymiai sutrumpinti virimo laiką, todėl tai verta įvertinti.

Kad ryžiai būtų aromatingi, į keptuvę įpilkite dviejų šaukštų kokosų aliejaus ir įjunkite vidutinio stiprumo ugnį. Kai aliejus išsilydys, įpilkite kruopų. Maišykite ryžius apie dvi minutes. Jie turi būti visiškai padengti aliejumi ir tapti auksinės rudos spalvos. Po to įpilkite dvigubą porciją vandens.

Uždenkite dangčiu ir palaukite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite 20 minučių. Tada nuimkite nuo ugnies, bet dangtį palikite uždarytą dar 10 minučių. Amanda pabrėžia, kad tai visiškai pakeis jūsų įprastą požiūrį į šio patiekalo gaminimą.

Galiausiai kulinarė pasidalijo patarimu, ką įdėti į ryžius, kad jie būtų skanesni.

„Balti ryžiai yra įdomūs tuo, kad kiekvienas nedidelis pokytis turi didelę reikšmę. Neapsiribokite tik kepimu – vietoj vandens įpilkite sultinio, pasūdykite grūdus arba įdėkite šiek tiek žolelių, migdolų, grybų ar brokolių. Kad ir ką darytumėte, grūdai taps dar skanesni“, – apibendrino Amanda.

Šaltinis: unian.net

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder