Saulėgrąžų halvos receptas: fantastiškai skanus - parduotuvėje tokios nerasit!

Namuose pagaminta halva yra daug skanesnė nei pirkta parduotuvėje.

Pasigaminti halvą namuose labai paprasta, o rezultatas pranoks visus lūkesčius.

Naminė halva yra daug skanesnė už parduodamą parduotuvėse, todėl verta išsaugoti receptą, kad galėtumėte reguliariai ją gaminti ir pasigaminti gardų desertą.

Ingredientai:

saulėgrąžų sėklos - 400 g

cukraus - 200 g

vandens - 55 ml

kiaušinio baltymas - 1 vnt.

druskos - žiupsnelis

cukraus pudros - 1/2 šaukštelio.

Paruošimas:

Išlukštentas saulėgrąžų sėklas nuolat maišydami kepkite sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jos taps auksinės spalvos (apie 10-15 min.).

Tada, kol sėklos karštos, sudėkite jas į blenderį ir sumalkite iki masės.

Sumaišykite cukrų ir vandenį, užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes, kol temperatūra pasieks 115-120 °C.

Kol sirupas verda, išplakite kiaušinio baltymą su žiupsneliu druskos iki putų. Tada toliau plakant suberkite cukraus pudrą ir išplakite iki vientisų viršūnių.

Palaipsniui supilkite karštą sirupą ir plakite dar kelias minutes.

Sudėkite saulėgrąžų sėklų pastą ir gerai išmaišykite.

Gautą masę supilkite į skardą, gerai sutankinkite, uždenkite maistine plėvele ir kelioms valandoms arba nakčiai įdėkite į šaldytuvą.

Pagal šį paprastą receptą galėsite mėgautis gardžia namine halva, kuri tikrai patiks labiau nei bet kokia parduotuvėje pirkta halva.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder