Paruošimas: mažiau nei per 30 min
Gaminimas: 10–30 min
Patiekiama: 2 porcijos
Mitybos informacija: Be pieno, be kiaušinių, sveika
Laikantis protarpinio badavimo plano, viena porcija sudaro 2 iš rekomenduojamų 6 daržovių porcijų per dieną.
Kiekvienoje porcijoje – 205 kcal.
Ingredientai:
2 mažos vištienos krūtinėlės be kaulų ir odos, perpjautos per pusę
Kepimo aliejaus purškalas
1 didelė raudona arba oranžinė paprika, be sėklų, supjaustyta gabalėliais
1 mažas salotos gūželis, lapai atskirti
50 g vandens kruopos (nuėmus kietas kotelius)
2 vidutinio dydžio prinokę pomidorai, supjaustyti mažais gabalėliais
⅓ agurko, supjaustyto griežinėliais
1 arb. š. tiršto balzaminio acto
½ mažos citrinos, tik sultys
Jūros druska ir šviežiai maltas juodasis pipiras
Gaminimo eiga:
Vištienos gabalėlius iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais. Didelę nelimpančią keptuvę nupurkškite aliejumi ir įkaitinkite. Kepkite vištieną po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol šiek tiek apskrus ir visiškai iškeps. Perkelkite į lėkštę.
Keptuvę dar kartą lengvai nupurkškite aliejumi ir kepkite papriką po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol pradės skrusti ir suminkštės.
Salotų lapus, pomidorus, agurką ir papriką sudėkite į dvi lėkštes.
Supjaustykite vištieną riekelėmis ir išdėliokite ant salotų. Užpilkite balzaminiu actu, užspauskite citrinos sulčių, pagardinkite pipirais ir patiekite.
Šaltinis: www.bbc.co.uk

Rašyti komentarą