Šiltos vištienos salotos

Puikios vištienos salotos, kurios gali būti patiekiamos šiltos arba šaltos – idealios greitai ir sveikai vakarienei.

Paruošimas: mažiau nei per 30 min

Gaminimas: 10–30 min

Patiekiama: 2 porcijos

Mitybos informacija: Be pieno, be kiaušinių, sveika

Laikantis protarpinio badavimo plano, viena porcija sudaro 2 iš rekomenduojamų 6 daržovių porcijų per dieną.

Kiekvienoje porcijoje – 205 kcal.

Ingredientai:

2 mažos vištienos krūtinėlės be kaulų ir odos, perpjautos per pusę

Kepimo aliejaus purškalas

1 didelė raudona arba oranžinė paprika, be sėklų, supjaustyta gabalėliais

1 mažas salotos gūželis, lapai atskirti

50 g vandens kruopos (nuėmus kietas kotelius)

2 vidutinio dydžio prinokę pomidorai, supjaustyti mažais gabalėliais

⅓ agurko, supjaustyto griežinėliais

1 arb. š. tiršto balzaminio acto

 ½ mažos citrinos, tik sultys

Jūros druska ir šviežiai maltas juodasis pipiras

Gaminimo eiga:

Vištienos gabalėlius iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais. Didelę nelimpančią keptuvę nupurkškite aliejumi ir įkaitinkite. Kepkite vištieną po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol šiek tiek apskrus ir visiškai iškeps. Perkelkite į lėkštę.

Keptuvę dar kartą lengvai nupurkškite aliejumi ir kepkite papriką po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol pradės skrusti ir suminkštės.

Salotų lapus, pomidorus, agurką ir papriką sudėkite į dvi lėkštes.

Supjaustykite vištieną riekelėmis ir išdėliokite ant salotų. Užpilkite balzaminiu actu, užspauskite citrinos sulčių, pagardinkite pipirais ir patiekite.

Šaltinis: www.bbc.co.uk

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder