Reikia idėjų ir įkvėpimo? Paklausėme keturių Harvardo sveikatos naujienlaiškių vyriausiųjų redaktorių apie jų mėgstamiausias sveikas vakarienes. Bendri bruožai – liesi baltymų šaltiniai (tokie kaip tofu, žuvis ar vištiena) ir įvairios daržovės.
Kaip paruošti keptą tofu?
Štai paprastas būdas paruošti tofu, kurį galima patiekti su įvairiais padažais arba dėti į keptas daržoves, grūdų dubenėlius ir salotas. Pagamintas iš sojų pupelių, tofu yra turtingas baltymų, kalcio, magnio, vario ir seleno (nors šių mineralų kiekis skiriasi priklausomai nuo prekės ženklo). Palyginti su kitais baltymų šaltiniais, jame yra palyginti mažai kalorijų, o didžioji dalis tofu riebalų yra širdžiai naudingi polinesotieji riebalai.
Jums reikės:
•1 blokelis kieto arba ypač kieto tofu (apie 400 gramų)
•1,5 valgomojo šaukšto (apie 22 ml) mažai druskos turinčio sojų padažo
•1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
•Aliejaus purškiklis kepimui
Paruošimas:
1.Jei jūsų tofu supakuotas vandenyje, apvyniokite blokelį virtuviniu rankšluosčiu, padėkite ant lėkštės ar pjaustymo lentos ir uždėkite sunkų keptuvę, kad išspaustumėte vandens perteklių. Palikite bent 30 minučių. (Šį žingsnį galite praleisti su vakuuminėje pakuotėje esančiu tofu.)
2.Įkaitinkite orkaitę iki 200° C ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tofu supjaustykite 2,5–5 cm dydžio kubeliais ir sudėkite į didelį dubenį. Apšlakstykite mažai druskos turinčiu sojų padažu ir švelniai išmaišykite rankomis. Pabarstykite kukurūzų krakmolu ir vėl išmaišykite.
3.Kepimo popierių apipurkškite aliejaus purškikliu. Tofu gabalėlius tolygiai išdėliokite ant skardos ir lengvai apipurkškite aliejaus purškikliu. Kepkite 25 minutes, kol tofu taps traškus ir šviesiai auksinės spalvos.
Šaltinis: www.health.harvard.edu

Rašyti komentarą