Sirupe konservuotos kriaušės - puikus rudens desertas

Subtiliai pagardintos cinamonu ir gvazdikėliais, šios kriaušės pagamintos lengvame cukraus sirupe, kad užsikonservuotų ir sustiprintų natūralų savo skonį. Valgykite pusryčiams arba mėgaukitės kaip desertu su ledais ar kremu.

Ingredientai

Vienos citrinos sultys

 600-700 g kriaušių (apie 4)

200 g auksinio cukraus pudros

1 ilga cinamono lazdelė (arba 2 trumpos lazdelės)

8 gvazdikėliai

2 x 500 g sterilizuoti konservavimo stiklainiai

Metodas

Į didelį dubenį iki pusės pripildykite šalto vandens ir įspauskite citrinos sulčių. Kriaušes nulupkite ir perpjaukite per pusę, jei jos labai mažos, galite palikti sveikas. 

Palikite stiebus, jei jums patinka, kaip jie atrodo, bet jei norite, galite juos pašalinti. Arbatiniu šaukšteliu išskobkite sėklas ir šerdį. Įpilkite kriaušes į dubenį su citrininiu vandeniu, kad jos neoksiduotų ir neparuduotų.

Suberkite cukrų ir prieskonius į keptuvę kartu su 800 ml vandens ir užvirinkite. Kriaušes nusausinkite ir sudėkite į keptuvę. Troškinkite 10 minučių, tada kriaušes kiaurasamčiu perkelkite į sterilizuotus stiklainius ir atsargiai supilkite karštą sirupą. Įsitikinkite, kad kriaušės yra visiškai panardintos į sirupą, tada uždarykite.

Stiklainius sudėkite į didelį puodą ir užpilkite pakankamai vandens, kad jie visiškai apsemtų. Užvirinkite, tada virkite 20 minučių. Atsargiai išimkite stiklainius ir palikite atvėsti. Uždaryti stiklainius kambario temperatūroje gali būti laikomi iki metų. Atidarius laikykite juos šaldytuve ir suvalgykite per 2 savaites.

Šaltinis: www.deliciousmagazine.co.uk

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder