Šis paprastas ingredientas padarys jūsų tortus 10 kartų skanesnius – tačiau jo visi deda per mažai
Apdovanota Džeimso Beardo premija ir garsėjanti savo išskirtiniu stiliumi bei patikimais receptais, Greenspan neseniai pristatė naują knygą su daugiau nei šimtu paprastų, bet elegantiškų pyragų receptų. Joje ji pabrėžia vieną esminį ingredientą, kuris, pasak jos, gali padaryti jūsų tortus dešimt kartų geresnius.
Pagrindinis paslapties ingredientas – vanilė
Pasak Dorie Greenspan, tikrasis „žaidimo keitiklis“ kepiniuose yra vanilė – ir ne keli lašai, o daug daugiau, nei esame įpratę naudoti.
„Anksčiau į receptus dėdavau vos ketvirtadalį arbatinio šaukštelio vanilės, bet laikui bėgant ėmiau ją naudoti vis dažniau ir dosniau“, – sako autorė.
Vanilė, pasak jos, ne tik suteikia kepiniams aromato, bet ir subalansuoja kitus skonius – ypač tuos, kuriuose gausu kiaušinių.
Ji sušvelnina jų aitrumą, pagilina sviesto, riešutų, karamelės, grietinės ar jogurto skonį. Net šokoladiniuose desertuose keli lašai vanilės padeda geriau atsiskleisti kakavai.
Svarbiausia – naudoti kokybišką natūralų vanilės ekstraktą, nes pigūs pakaitalai neturi tokio gilaus skonio ir aromato.
Dar trys paprasti triukai jūsų kepiniams pagerinti
- Rinkitės gerą šokoladą. Naudokite tik tokį, kurį mėgstate valgyti vieną. Plytelinis šokoladas, supjaustytas ranka, lydosi kitaip nei šokolado lašeliai.
- Citrinos ar apelsino žievelę sumaišykite su cukrumi. Patrinkite žievelę tiesiai į cukrų ir patrinkite pirštais – eteriniai aliejai suteiks cukrui sodresnį aromatą.
- Nepamirškite druskos. Net ir saldžiuose kepiniuose ji būtina – be jos skonis tampa blankus ir „lygus“.

Rašyti komentarą