Padažo paruošimas:
- 200 g pomidorų pastos dedame į dubenį.
- Beriame į pastą 1 valgomąjį šaukštą cukraus.
- Toliau pilame 1 arbatinį šaukštelį acto ir 400 ml vandens.
- Imame 2 česnako skilteles ir smulkiai jas supjaustome.
- Beriame į česnaką, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir kruopščiai sutriname druską su česnaku.
- Toliau į česnaką beriame 1 arbatinį šaukštelį chmeli-suneli.
- Paskui į grūstuvę beriame 1 arbatinį šaukštelį adžikos arba galima rinktis įprastus aštriuosius raudonuosius pipirus.
- Toliau imame 2 pundelius šviežios kalendros, smulkiai ją supjaustome ir dedame į grūstuvę. Ir dar kartą viską kruopščiai sutriname.
- Paskui dedame kvapnų mišinį į padažą ir išmaišome.
Skanaus!
Jei padažą ruošiate karštiems šašlykams, dėkite dar vieną ingredientą, kuris daro jį dar skanesniu.
Šis ingredientas – vienas nedidelis svogūnas. Supjaustykite jį labai smulkiai ir dėkite į padažą.
Rašyti komentarą