Sluoksniuotos salotos su burokėliais: 1 netikėtas ingredientas jus nustebins - skonis bus puikus!
Produktai
- Burokėliai - 180 g
- Morkos - 180 g
- 18 % varškė - 250 g
- Česnakas - 2 skiltelės
- Švieži krapai - 15 g
- graikiniai riešutai - 50 g
- Grietinė 15 % - 90 g
- Druska - pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį
Paruoškite visus ingredientus:
- Nuplaukite morkas ir burokėlius ir sudėkite juos į puodą su šaltu vandeniu. Šiek tiek pasūdykite.
- Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite daržoves, kol suminkštės. Morkas virkite apie 25 minutes, burokėlius apie 60 minučių.
- Išvirusias daržoves išimkite iš verdančio vandens ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
- Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka. Įdėkite 30 g grietinės. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
- Formai formuoti galite naudoti naminį žiedą iš 15 cm skersmens plastikinio butelio. Žiedą padėkite ant plokščios lėkštės.
- Išdėliokite morkas. Išlyginkite šaukštu ir šiek tiek paspauskite.
- Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Smulkiai supjaustykite krapus.
- Į varškę įmaišykite susmulkintą česnaką, krapus ir 30 g grietinės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
- Pusę varškės mišinio sudėkite ant morkų sluoksnio. Išlyginkite ir šiek tiek sutrinkite.
- Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Jei burokėliai labai sultingi, išspauskite sulčių perteklių.
- Sudėkite likusią grietinę, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite.
- Ant varškės sluoksnio sudėkite burokėlių mišinį. Išlyginkite šaukštu ir šiek tiek sutrinkite.
- Kitas sluoksnis - likusi varškė. Išlyginkite ją šaukštu. Atsargiai nuimkite žiedą.
- Salotas papuoškite graikiniais riešutais.
Gero apetito!
Rašyti komentarą