Ingredientai:
Balzaminiam užpilui reikės:
60 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
30 ml balzaminio acto
15 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
30 ml medaus
1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių
¼ arbatinio šaukštelio druskos ir juodųjų pipirų
Salotoms reikės:
170 g šviežių špinatų (maži lapeliai)
450 g braškių (nuplautos, be kotelių, supjaustytos)
¼ vidutinio raudonojo svogūno (plonai supjaustyto)
35 g pjaustytų migdolų
75 g fetos sūrio trupinių (nebūtina)
Gaminimo eiga:
Užpilo paruošimas:
Supilkite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, citrinos sultis, medų, Dižono garstyčias, druską ir pipirus į stiklinį indą (apie 250 ml talpos) su dangteliu. Užsukite dangtelį ir stipriai suplakite, kol medus ištirps. Jei reikia, išmaišykite mažu šluotele, kad medus nepriliptų prie dugno. Užpilą atidėkite iki patiekimo.
Salotų paruošimas:
Dideliame dubenyje sudėkite špinatus, ant viršaus paskirstykite braškes, svogūną, migdolus ir, jei norite, fetos sūrį. Prieš pat patiekiant, užpilkite balzaminiu užpilu ir švelniai išmaišykite. Visą užpilą naudoti nebūtina – likutį galite patiekti atskirai, kad kiekvienas galėtų užsipilti pagal skonį.
Patarimai:
Jei salotų neketinate valgyti iš karto, laikykite užpilą atskirai nuo kitų ingredientų.
Braškes ir svogūną supjaustykite tik prieš pat patiekimą, kad išliktų švieži.
Užpilą galite laikyti šaldytuve iki 5 dienų sandariame inde. Prieš naudojimą leiskite jam sušilti iki kambario temperatūros, nes atšalęs jis gali sutirštėti.
Šaltinis: www.detoxinista.com

Rašyti komentarą