Sumaišykite kefyrą su uogomis – puikus minkštas desertas paruoštas: ką dar pridėti, kad jis taptų nepakartojamas

Jeigu norisi kažko skanaus, o saldumynų ranka nepasiekiama, galite greitai ir paprastai pasigaminti desertą.

Desertas iš kefyro ir uogų: receptas

Sumaišykite kefyrą su uogomis ir pridėkite šiek tiek „slaptos“ sudedamosios dalies – ir puikus desertas paruoštas per kelias minutes!

Ingredientai:

  • Kefyras – 900 ml

  • Bet kokios uogos – 200 g

  • Medus – 2 valg. šaukštai

  • Želatina – 35 g


Paruošimo eiga:

  1. Želatiną iš anksto užmerkite šaltame vandenyje. Jei reikia, šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad visi grūdėliai visiškai ištirptų, ir palikite atvėsti. Uogas galima rinktis tiek šviežias, tiek šaldytas – šaldytas uogas prieš tai reikia atšildyti.

  2. Kefyrą supilkite į trintuvą, pridėkite uogas ir medų (pageidaujant medų galima pakeisti cukrumi ar bet kokiu sirupu). Sutrinkite iki vientisos masės, tada palaipsniui įmaišykite želatiną ir dar kartą sutrinkite.

  3. Paruoštą mišinį supilkite į didelę formą arba porcijomis į stiklines, po to palikite šaldytuve per naktį.


Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder