Šios arbatos paslaptis - apelsinas trimis pavidalais: kvapni žievelė, sultingos sultys ir prinokusių vaisių gabalėliai. O mėgstantiems kartumą galima įberti citrinos ar laimo žievelės. Apie tai rašo Shuba.
Sudedamosios dalys :
2 apelsinai
10 g imbiero
2 puodeliai vandens
1/6 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio juodosios lapų arbatos
Cukraus pagal skonį
Paruošimas:
Paruoškite apelsinus: kruopščiai nuplaukite, nusausinkite rankšluosčiu. Iš vieno apelsino sutarkuokite žievelę stambia tarka ir išspauskite abiejų apelsinų sultis.
Antrąjį apelsiną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Imbierą nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Užvirinkite vandenį: supilkite vandenį į puodą, sudėkite žievelę ir imbierą ir užvirinkite. Po 5 minučių įberkite druskos.
Paruoškite arbatą: sudėkite arbatžolių lapus, pavirkite 1 minutę.
Sudėkite visus ingredientus: perkoškite arbatą, supilkite apelsinų sultis, suberkite cukrų. Į puodelius sudėkite apelsinų griežinėlius, supilkite arbatą.
Mėgaukitės kvapnia ir šildančia apelsinų arbata!
Rašyti komentarą