Ingredientai:
100 g baltų ir pilno grūdo miltų
1 šaukštelis arba 7 g pakelis lengvai sumaišytų džiovintų mielių
125 ml šilto vandens
Užpilui:
200 g skardinės pjaustytų pomidorų, nusausintų
saujos vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
1 didelė cukinija, plonai supjaustyta skustuvu
25 g mocarelos, suplėšytos gabalėliais
1 šaukštelis kaparėlių sūryme, nusausintų
8 žalios alyvuogės, grubiai pjaustytos
1 česnako skiltelė, smulkiai pjaustytos
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukštai kapotų petražolių, patiekimui
Paruošimas:
1 ŽINGSNIS
Miltus ir mieles sumaišykite su žiupsneliu druskos virtuviniu kombainu su tešlos peiliukais.
Supilkite vandenį ir išmaišykite iki minkštos tešlos.
Išimkite tešlą ir iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 30 cm skersmens. Iškelkite ant aliejumi išteptos kepimo skardos.
2 ŽINGSNIS
Konservuotus pomidorus paskleiskite ant tešlos 2 cm atstumu nuo kraštų.
Ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus ir cukinijas, tada apibarstykite mocarela.
Sumaišykite kaparėlius, alyvuoges ir česnaką, tada pabarstykite ant viršaus. Tolygiai apšlakstykite aliejumi. Palikti kilti 20 min. Įkaitinkite orkaitę iki 240C.
3 ŽINGSNIS
Kepkite picą 10–12 minučių, kol kraštai taps traškūs ir auksinės spalvos. Patiekdami apibarstykite petražolėmis.
Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą