Ingredientai
Vištienos krūtinėlės be odos ir kaulo, supjaustytos kubeliais
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1/4 puodelio mažai druskos turinčio sojos padažo
1/4 stiklinės vandens
2 šaukštų medaus
1 1/2 šaukštelio šviesiai rudojo cukraus
1 v.š. ryžių acto
1/4 šaukštelio skrudinto sezamo aliejaus
2 šaukšteliai nulupto ir susmulkinto šviežio imbiero
2 šaukšteliai nulupto ir susmulkinto šviežio česnako (2 skiltelės)
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
Sezamo sėklos ir pjaustyti žalieji svogūnai, patiekimui (nebūtina)
Instrukcijos
Įkaitinkite alyvuogių aliejų nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies.
Įdėkite vištieną ir leiskite paruduoti ant dugno apie 3–4 minutes, tada apverskite ir toliau kepkite, kol centras įkais apie 160 laipsnių, maždaug 3 minutes ilgiau.
Kol vištiena kepa, nedideliame dubenyje (arba skysčio matavimo puodelyje) išplakite sojos padažą, vandenį, medų, rudąjį cukrų, ryžių actą, sezamų aliejų, imbierą, česnaką ir kukurūzų krakmolą.
Sumaišykite padažą su virta vištiena ir toliau kepkite ir maišykite, kol padažas sutirštės, maždaug 30–60 sekundžių ilgiau.
Patiekite šiltą, papuoštą žaliais svogūnais ir sezamo sėklomis, jei norite.
Šaltinis: www.cookingclassy.com

Rašyti komentarą