Teriyaki vištiena (lengvas 15 minučių receptas)

Šis Teriyaki vištienos receptas greitai taps jūsų mėgstamiausiu! Pagal šį vienos receptą kąsnio dydžio vištienos krūtinėlės gabalėliai yra troškinami keptuvėje, tada apliejami lengvu ir skaniai kvapniu padažu.

Ingredientai

Vištienos krūtinėlės be odos ir kaulo, supjaustytos kubeliais

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

1/4 puodelio mažai druskos turinčio sojos padažo

1/4 stiklinės vandens

2 šaukštų medaus

1 1/2 šaukštelio šviesiai rudojo cukraus

1 v.š. ryžių acto

1/4 šaukštelio skrudinto sezamo aliejaus

2 šaukšteliai nulupto ir susmulkinto šviežio imbiero

2 šaukšteliai nulupto ir susmulkinto šviežio česnako (2 skiltelės)

2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo

Sezamo sėklos ir pjaustyti žalieji svogūnai, patiekimui (nebūtina)

Instrukcijos

Įkaitinkite alyvuogių aliejų nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies.

Įdėkite vištieną ir leiskite paruduoti ant dugno apie 3–4 minutes, tada apverskite ir toliau kepkite, kol centras įkais apie 160 laipsnių, maždaug 3 minutes ilgiau.

Kol vištiena kepa, nedideliame dubenyje (arba skysčio matavimo puodelyje) išplakite sojos padažą, vandenį, medų, rudąjį cukrų, ryžių actą, sezamų aliejų, imbierą, česnaką ir kukurūzų krakmolą.

Sumaišykite padažą su virta vištiena ir toliau kepkite ir maišykite, kol padažas sutirštės, maždaug 30–60 sekundžių ilgiau.

Patiekite šiltą, papuoštą žaliais svogūnais ir sezamo sėklomis, jei norite.

Šaltinis: www.cookingclassy.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder