Gerai žinomas desertas „Tiramisu“ gali būti ruošiamas ne kaip porcijinis desertas, o kaip vyniotinis.
Toks originalus skanėstas paruošiamas paprastai ir greitai, o skonis, kaip visada, yra aukščiausios kokybės.
Deserto ypatumas tas, kad jis ruošiamas be kiaušinių.
Reikės:
- Kremas 35 % - 200 g
- Sausainiai - 200 g
- Maskarponės sūris - 250 g
- Cukraus pudros - 2 šaukštai.
- Kakavos milteliai - 1 valgomasis šaukštas
- Romo - 1 valgomasis šaukštas.
- Kava - 200 ml
Gaminimas:
- Sumaišykite grietinėlę su cukraus pudra ir plakite mikseriu apie 3-4 minutes. Naudokite šaltą grietinėlę.
- Mišinys šiek tiek padidins tūrį ir sutirštės. Sudėkite maskarponę ir viską sumaišykite plaktuvu arba mentele.
- Paruoštas kremas gaunasi tirštas, orus, vidutiniškai saldus. Kad būtų patogiau, perkelkite jį į konditerinį maišelį.
- Paruoštą kavą supilkite į dubenį plačiais šonais ir atvėsinkite. Į kavą įpilkite romo.
- Kiekvieną biskvito lazdelę kelioms sekundėms pamerkite į sausainius.
- Išdėliokite sausainius ant pergamento.
- Visą sausainių paviršių aptepkite kremu. Palikite šiek tiek kremo, kad išlygintumėte suktinuką.
- Švelniai susukite ritinį naudodami pergamentą. Dėkite ritinį į šaldytuvą, kad kremas sustingtų 1-2 valandoms.
- Pasibaigus laikui, ištraukite ritinį iš šaldytuvo ir nuimkite pergamentą.
- Aptepkite vyniotinio paviršių likusiu kremu.
- Viršų pabarstykite kakavos milteliais. Galite užpilti ištirpinto šokolado.
Rašyti komentarą