Šias salotas paruošite daug greičiau nei daržovių salotas, o rezultatas pranoksta visus lūkesčius!
Jis puikiai papildys Velykų stalą, kai turėsite daug kiaušinių, tačiau galite jį paruošti ir bet kuriuo kitu patogiu metu.
Ingredientai:
300 g marinuotų grybų
10 kietai virtų kiaušinių
konservuotų žirnelių 1 skardinė
marinuotų agurkų 5 vnt.
česnako 2 skiltelės
druskos ir pipirų pagal skonį
majonezo padažui
garstyčių padažui
laiškiniai česnakai papuošimui
Gaminimo procesas:
Kiaušinius išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu acto, kad įtrūkus lukštui baltymai neišbėgtų.
Kol kiaušiniai verda, paruoškite kitus ingredientus: kubeliais supjaustykite marinuotus agurkus, nusausinkite konservuotus žirnelius ir grybus, o grybus smulkiai supjaustykite.
Visus paruoštus ingredientus - grybus, agurkus, česnakus (prieš tai pertrintus per presą) - sudėkite į dubenį. Supjaustykite virtus kiaušinius ir sudėkite juos į likusius ingredientus.
Į salotas įpilkite majonezo (2 šaukštus) ir garstyčių (1 šaukštą). Pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais ir atsargiai įberkite druskos.
Jei pageidaujate, skoniui pagardinti įberkite smulkiai supjaustyto svogūno. Gerai išmaišykite, palikite kelioms valandoms šaldytuve, kad skoniai susijungtų.
Rašyti komentarą