Šiam desertui gaminami kelių skonių vaisiniai želė ir grietininis (smetaninės konsistencijos) želė. Į įdarą galima dėti mėgstamus vaisius ar riešutus. Yra du populiariausi paruošimo būdai: „Sudaužytas stiklas“ su sausainiais ir su biskvitu.
Tortas „Sudaužytas stiklas“ su sausainiais
Ingredientai:
- Paruoštas želė – 300 g
- želatina – 25 g
- grietinė – 400 g
- cukrus – 100 g
- vanilinas – 0,5 g
- krekerių sausainiai – 50 g
Paruošimas:
Sustingusį želė išimkite iš formos ir supjaustykite kubeliais.
Želatiną suberkite į indelį, užpilkite karštu vandeniu ir išmaišykite.
Grietinę išplakite su cukrumi, įdėkite vanilino ir dar kartą suplakite.
Lėtai supilkite ištirpintą želatiną į grietinę, nuolat maišydami.
Sausainius sutrinkite rankomis iki trupinių.
Į torto formą dėkite sausainių sluoksnį, ant jo — spalvoto želė kubelius ir užpilkite grietinine mase.
Palikite šaldytuve bent 3 valandoms.
Tortas „Sudaužytas stiklas“ su biskvitu
Ingredientai:
- Įvairių skonių želė – 3 pakeliai
- cukrus – 1 stiklinė
- kiaušiniai – 3 vnt.
- miltai – 0,5 stiklinės
- kepimo milteliai – 0,5 a.š.
- grietinė – 400 ml
- vanilinis cukrus – 1 a.š.
- želatina – 200 g
Paruošimas
1. Biskvitas
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite sviestu.
Kiaušinius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius, 30 sek. paplakite mikseriu.
Supilkite tešlą į formą ir kepkite 35 min. 180°C temperatūroje.
Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Želė ir kremas
Sustingusį vaisinį želė supjaustykite kubeliais.
Želatiną ištirpinkite stiklinėje verdančio vandens.
Grietinę išplakite su puse stiklinės cukraus ir vaniliniu cukrumi, supilkite želatiną ir dar kartą išplakite.
Į šią masę įdėkite želė kubelius.
3. Surinkimas
Torto formą išklokite maistine plėvele.
Supilkite pusę grietininės masės su želė.
Ant viršaus sudėkite biskvito kubelius.
Užpilkite likusią masę.
Laikykite šaldytuve 2 valandas.
Norint išimti tortą, uždenkite formą lėkšte, apverskite ir atsargiai nuimkite plėvelę.

Rašyti komentarą