Ingredientai:
150 g jaunų bulvių, storai pjaustytų
160 g prancūziškų pupelių, supjaustytų
160 g šaldytų žirnelių
3 kiaušiniai
160 g romaninių salotų, grubiai suplėšytų gabalėliais
Padažui:
1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai sidro acto
½ šaukštelio angliškų garstyčių miltelių
2 šaukštai kapotų mėtų
3 šaukštai susmulkinto baziliko
1 česnako skiltelė, smulkiai sutarkuota
1 valgomasis šaukštas kaparėlių
Metodas
1 ŽINGSNIS
Virkite bulves puode su verdančiu vandeniu 5 minutes. Suberkite pupeles ir virkite dar 5 minutes, tada suberkite žirnelius ir virkite 2 minutes, kol visos daržovės suminkštės. Tuo tarpu kitoje keptuvėje virkite kiaušinius 8 min. Nusausinkite ir paleiskite po šaltu vandeniu, tada atsargiai nulupkite.
2 ŽINGSNIS
Dideliame dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus, gerai susmulkindami juoduosius pipirus, šaukštu sutrinkite žoleles ir kaparėlius, kad sustiprėtų jų skonis.
3 ŽINGSNIS
Sumaišykite šiltas daržoves su padažu, kad apsemtų, tada sudėkite salotas ir viską išmaišykite. Supilkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite kiaušinių ir patiekdami pabarstykite juodaisiais pipirais.
Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą