Vasarinės kiaušinių salotos su baziliku ir žirneliais

Pabarstykite sezoninius žalumynus, bulves ir kiaušinius aštriu žolelių užpilu, kad paruoštumėte šiuos sveikus pietus ar vakarienę, kuriuose gausu geležies, folio rūgšties ir skaidulų.
 

Ingredientai:

150 g jaunų bulvių, storai pjaustytų

160 g prancūziškų pupelių, supjaustytų

160 g šaldytų žirnelių

3 kiaušiniai

160 g romaninių salotų, grubiai suplėšytų gabalėliais

Padažui:

1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus

2 šaukšteliai sidro acto

½ šaukštelio angliškų garstyčių miltelių

2 šaukštai kapotų mėtų

3 šaukštai susmulkinto baziliko

1 česnako skiltelė, smulkiai sutarkuota

1 valgomasis šaukštas kaparėlių

Metodas

1 ŽINGSNIS

Virkite bulves puode su verdančiu vandeniu 5 minutes. Suberkite pupeles ir virkite dar 5 minutes, tada suberkite žirnelius ir virkite 2 minutes, kol visos daržovės suminkštės. Tuo tarpu kitoje keptuvėje virkite kiaušinius 8 min. Nusausinkite ir paleiskite po šaltu vandeniu, tada atsargiai nulupkite.

2 ŽINGSNIS

Dideliame dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus, gerai susmulkindami juoduosius pipirus, šaukštu sutrinkite žoleles ir kaparėlius, kad sustiprėtų jų skonis.

3 ŽINGSNIS

Sumaišykite šiltas daržoves su padažu, kad apsemtų, tada sudėkite salotas ir viską išmaišykite. Supilkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite kiaušinių ir patiekdami pabarstykite juodaisiais pipirais.

Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder