Vietoje įprastai ruoštų bulvių su voveraitėmis – netikėta Kotrynos Starkienės improvizacija: šį receptą norėsite pakartoti ir vėl

Ruduo – grybų metas! O šiemet Dzūkijos miškai gausūs ir voveraitėmis, kurioms neabejingi daugelis lietuvių.

Tačiau kaip paruošti jas taip, kad skonis džiugintų, o svečiai ar šeimos nariai būtų nustebinti? Būtent šią paslaptį žiūrovams atskleis šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“.

„Stengiuosi iš gamtos paimti tai, kas geriausia, o rudenį tai yra grybai, uogos ir, žinoma, bulvės! 

Tad šį savaitgalį kviesiu išsikepti bulvių pyragą su voveraitėmis, o desertui – labai paprastą, bet itin skanų blynų tortą su avietėmis“, – savo planus pasakoja Kotryna Starkienė.

Ji taip pat pasakos dažnai sulaukianti klausimo, ar naudoja sodyboje esantį pečių? „Todėl šįkart ne tik atsakysiu į šį klausimą, bet ir parodysiu, kaip pečiuje kepu pyragą! 

Žinoma, visus mano pagamintus patiekalus galima paruošti ir paprastos orkaitės pagalba“, – nuramina ji.

Pagrindinio patiekalo receptu Kotryna dalijasi jau dabar, o deserto paslaptis sužinosite laidoje.

Bulvių ir grybų pyragas

Ingredientai:
maždaug 1 kg virtų bulvių;
800 g voveraičių;
nedidelis poras;
200 g grietinės;
kiaušinis;
šaukštelis garstyčių;
šviežios žolelės (šalavijai, čiobreliai).

Gaminimo eiga

Keptuvę ar kepimo indą ištepkite aliejumi. Į vidų įdėkite virtas bulves ir delnu jas sutraiškykite. Iš traiškytų bulvių suformuokite pyrago pagrindą, padarykite kraštus. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite, kol gražiai apskrus.

Kol kepa bulvinis pagrindas, paruoškite pyrago įdarą. Porą supjaustykite ir pakepinkite aliejuje ar svieste. Į tą pačią keptuvę sudėkite nuvalytas voveraites ir troškinkite tol, kol jos sukris ir taps minkštos. Nuo voveraičių susidariusį vandenį nupilkite.

Dubenyje išplakite kiaušinį, grietinę ir garstyčias. Sukapokite žoleles ir sudėkite į padažą. Ištroškintas voveraites suberkite į paruoštą padažą, gerai išmaišykite ir supilkite ant bulvinio pagrindo. Pyragą įdėkite į orkaitę ir kepkite tol, kol įdaras sutvirtės. Tai gali užtrukti apie 20-30 minučių. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3!

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder