Slapti Coco Chanel pusryčiai: ką valgė stiliaus ikona, kad išliktų liekna ir energinga iki 87 metų
Coco Chanel savo pusryčius pavertė tobulu ritualu, kuriame kiekviena detalė buvo skirta grožiui ir ilgaamžiškumui.
Jos rytas prasidėdavo nuo šilto vandens su citrina. Tik tada sekdavo puodelis juodos kavos, paruoštos turkiškame kavinuke iš atrinktų pupelių, be cukraus ir pieno.
Pagrindinis ir vienintelis kepinys jos pusryčiuose buvo šviežias kruasanas. Sezoniniai vaisiai užbaigdavo valgį. Dizainerė iš principo vengė kiaušinių, pieno produktų ir saldumynų ryte.
Tačiau pagrindinė paslaptis buvo ne maistas, o pusryčių atmosfera.
Chanel skirdavo mažiausiai pusvalandį rytiniam patiekalui, stalą serviruodama su nepriekaištinga elegancija.
Jokių laikraščių, pokalbių ar skubėjimo – tik tyla, apmąstymai ir pasiruošimas kūrybiniam dienai.
Šis sąmoningas požiūris į dienos pradžią, kai kokybė buvo svarbesnė už kiekį, o ritualas vertinamas labiau nei sotumas, tapo viena iš priežasčių, kodėl ji buvo tokia darbinga ir išlaikė gražią figūrą iki gilios senatvės.
Šiandien šį pusryčių meniu galima pritaikyti, išlaikant pagrindinius principus: natūralūs produktai, saikingumas ir pagarba savo kūnui.

Rašyti komentarą