Auga kaip žolė: kokią burokėlių veislę turėtų sodinti patyrę daržininkai

Visi mėgsta burokėlius dėl jų nepretenzingumo! Pasodinti saulėtoje vietoje, kartais palaistyti - ir jau ant stalo barščiai, salotos ar keptas daržovių desertas.

Naudodamiesi šiais patarimais galėsite užauginti saldžiausius ir skaniausius burokėlius. Nepamirškite ir kitų jums patinkančių burokėlių veislių. Eksperimentuokite, raskite mėgstamiausias veisles ir jų auginimo būdus.

Kurie burokėliai saldžiausi?

Štai 2 veislės, kurias rekomenduojame:

1. Pablo F1.

Olandiškas hibridas, gerai pritaikytas mūsų sąlygoms.

Šakniavaisiai nedideli (180-200 g), bet labai lygūs ir gražūs.

Minkštimas tamsus, su aiškiais žiedais, labai saldus.

Iš 1 kvadratinio metro galima surinkti beveik kibirą burokėlių.

Bordo 237

Patikima ir derlinga veislė.

Šakniavaisių derlius gali būti įvairaus dydžio, priklausomai nuo sodinimo tankumo.

Minkštimas tamsiai kaštoninės spalvos, be žiedų, taip pat labai saldus.

Puikiai tinka barščiams, salotoms ir kepiniams.

Saldžiųjų burokėlių paslaptis:

Maitinkite su druska! Į 10 litrų vandens įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos.

Nepertręškite sodinukų. Tarp augalų turi būti ne mažesni kaip 10 cm atstumai.

Reguliariai laistykite. Karštu oru - dažniau.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder