Nenorite, kad pritrūktų daržovių? Laistykite lysves trijų ingredientų tirpalu
Kad agurkai ir pomidorai per karščius neišdžiūtų ir toliau derėtų, rekomenduojama juos laistyti tirpalu, pagamintu iš sodos ir cinamono.
„Pernelyg aukšta oro temperatūra ir kaitri saulė daro žalingą poveikį darže auginamiems pomidorams ir agurkams, - pasakoja sodininkė. - Nenorite likti be šių daržovių? Laistykite lysves paprastu trijų ingredientų tirpalu“.
Sudedamosios dalys
1 valgomasis šaukštas valgomosios sodos;
1 valgomasis šaukštas cinamono;
1 litras šilto vandens;
5 litrai kambario temperatūros vandens.
Sumaišykite valgomąją sodą su cinamonu.
Užpilkite mišinį šiltu vandeniu ir gerai išmaišykite.
Kai tik viskas atvės, 0,5 l tirpalo supilkite į 5 l vandens.
Likusį tirpalą galima laikyti šaldytuve ir naudoti kitą kartą.
Trąšų naudojimas
Laistyti pomidorus ir agurkus tokiu tirpalu reikia atsargiai, vengti patekimo ant lapų. Priemonė turėtų būti naudojama du kartus per mėnesį. Jos dėka augalai daug geriau toleruos karštį ir sausrą ir duos gerą derlių.
Šaltinis: www.gordonua.com
Rašyti komentarą