Kad agurkai augtų kaip ant mielių: veiksminga ir nebrangi priemonė, kurią turi kiekvienas namuose

Papasakosime apie veiksmingą ir pigų agurkų trąšų būdą. Jis yra kiekvieno virtuvėje, kainuoja kelis centus, jį paruošti nesunku. Ir, svarbiausia, po jo agurkai auga kaip ant mielių, nes ši priemonė yra mielės.

Kokia nauda iš agurkų tręšimo mielėmis

Mielės – tai organinė trąša, kuri skiriasi nuo kitų panašių trąšų tuo, kad yra gyva struktūra, aktyvuojanti naudingas dirvožemio bakterijas. 

Dėl to dirvožemyje esančios organinės medžiagos tampa labiau prieinamos agurkoms. Tiesa, būtent dėl šios savybės skurdoje dirvožemyje mielės bus mažai naudingos, mielės gerai veikia jau organinėmis medžiagomis tręšiamame darže.

Mielės išskiria medžiagas, stimuliuojančias augalų šaknų formavimąsi, viršžeminių dalių augimą, pagreitinančias derlingumą. Šaknų ataugų skaičius padidėja iki 10 kartų, o vystymosi laikotarpis sutrumpėja 12 dienų. 

Dar viena naudinga mielių savybė – augalų imuniteto stiprinimas, dėl kurio jie geriau atlaiko galimas ligas ir oro kaprizus. Mielės gerai veikia tiek šiltnamyje, tiek atvirame dirvožemyje.

Kada tręšti agurkus mielėmis

Pirmasis tręšimas. Daugelis daržininkų naudoja mielių trąšas daigų auginimo stadijoje. Tačiau dažniau mielės pirmą kartą įterpiamos persodinant daigus į lysves, kad jie geriau prigytų. Sėjant atvirame dirvožemyje, mielėmis tręšiama po dviejų ar trijų savaičių po agurkų sudygimo.

Antrą kartą tręšiama po pusantro mėnesio, kai mielių poveikis jau baigiasi. Paprastai šis laikotarpis sutampa su masinio vaisingumo pradžia.

Vėliau tręšiama vieną ar du kartus kas mėnesį. Iš viso per sezoną agurkai tręšiami mielėmis 3–4 kartus. Jei pastebima, kad augimas sulėtėja, o augalai blogai jaučiasi, galima pabandyti atlikti ir skubų tręšimą.

Kaip paruošti mielių tirpalą agurkams tręšti

Tirpalui paruošti galima naudoti tiek šviežias, tiek sausas mieles. Kartais reikia dar cukraus arba pieno. Tirpalui paruošti reikia paimti šiek tiek pašildyto vandens (kad mielės greičiau ištirptų) ir didelį indą, atsižvelgiant į tai, kad fermentacijos metu mišinio tūris gali padidėti pusantro karto.

Reikia nepamiršti, kad mielių tirpalai ilgai neišlaiko savo savybių. Juos reikia naudoti šiltu oru, tręšti drėgną dirvą. Pelenais prieš kitą laistymą.

Mielių trąšų receptai agurkoms

100 g šviežių mielių ištirpinkite 1 l vandens, po to praskieskite iki 10 l. Naudoti galima po 3–4 valandų po paruošimo.

100 g mielių ištirpinkite 1 l pieno, palikite kelias valandas ir praskieskite vandeniu iki 10 l. Toks tirpalas veiksmingas ne šakniniam tręšimui, bet galima naudoti ir agurkams laistyti.

10 g sausų mielių miltelių ir 2 šaukštus cukraus ištirpinkite litre vandens, palikite parai, praskieskite 5–6 kartus ir palaistykite augalus.

Batono gabaliukus susmulkinti, užpilti 5–7 l šilto vandens, įdėti 100 g cukraus ir 100 g šviežių mielių, palikti trims dienoms. Praskiesti vandeniu 5–7 kartus ir naudoti šaknų tręšimui.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder