Kuo ir kaip maitinti paprikas, kad būtų gautas geras derlius, apsaugantis nuo daugelio ligų
Kodėl paprikas reikia maitinti amoniako tirpalu
Amoniako tirpalas yra amoniako ir vandens junginys, o amoniakas yra privaloma tarpinė natūralaus azoto ciklo grandis.
Azotas reikalingas intensyviam augimui, žaliajam augimui, chlorofilo gamybai, turi įtakos žydėjimui ir derliui.
Amoniako tirpalą patariama naudoti pradedantiesiems daržininkams, nes maitinant paprikas amoniako tirpalu, nebus krūmų persotinimo azotu.
Kaip maitinti paprikas amoniako tirpalu
Maitinimas amoniako tirpalu ypač naudingas esant azoto trūkumui.
Norėdami paruošti laistomąjį tirpalą, ištirpinkite 15-20 ml amoniako tirpalo 10 litrų vandens (kibire). Skystį gerai išmaišykite. Laistyti tokiu tirpalu reikia kartą per 10-12 dienų.
Norėdami pasigaminti tirpalą purškimui, 10 ml amoniako tirpalo ištirpinkite 10 litrų kibire vandens. Įpilkite 2-3 valgomuosius šaukštus skysto muilo. Gerai išmaišykite. Paprikas tirpalu purkškite kartą per 8-10 dienų.
Nepamirškite, kad amoniakas yra toksiškas. Maitindami paprikas amoniaku mūvėkite pirštines, prijuostę, kvėpavimo organus apsaugantį respiratorių, akinius. Jei atsiranda apsinuodijimo požymių, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.
Neteisingai apskaičiavę amoniako dozę, galite pakenkti pasėliui, kuris vėliau paveiks lapus ir daržoves.
Rašyti komentarą