Česnakai

Šios trąšos padės atsikratyti pageltusių česnakų: „pirmoji pagalba“ pradedantiems sodininkams

(6)

Kiekvienas sodininkas nori gauti puikų pasodintų augalų, įskaitant česnakus, derlių. Kartais galima pastebėti, kad pavasarį augalas pradeda gelsti - tai reiškia, kad jis netinkamai vystosi. Sužinokite, ką daryti, jei česnakai gelsta, ir kaip gelbėti padėtį.

Kodėl česnakai gelsta ir ką su tuo daryti 

Patyrę daržininkai sako, kad česnakai gelsta dažniausiai dėl drėgmės trūkumo, nederlingos dirvos, stiprių naktinių šalnų arba kenkėjų.

Kartais tokios situacijos priežastis būna ir netinkamas šėrimas ar net trąšų trūkumas.

Jei pavasarį pagelsta česnakai - kuo juos maitinti, galite ilgai galvoti.

Vis dėlto patirtį turintys sodininkai rekomenduoja kelis patikrintus būdus, kurių pagalba galite greitai išspręsti problemą, priklausomai nuo jos priežasties.

Česnakai gelsta dėl kenkėjų - kovos būdai

Pirmasis ir populiariausias variantas, kai česnakas pagelsta, yra amoniakas, ši priemonė vadinama „pirmąja pagalba“, jei kalbama apie pageltusį česnaką. 

  • ištirpinkite 50 g alkoholio 8 litruose vandens;
  • vakare, kai oro temperatūra yra ne žemesnė kaip 25 laipsniai šilumos, purkšti ir laistyti česnakų lysvę.

Taip pat galite naudoti druską - 250 g druskos atskieskite 10 litrų vandens ir palaistykite lysvę.

Tuomet palaukite 10 dienų ir augalą pamaitinkite bet kokia tinkama priemone nuo vabzdžių.

Česnakas gelsta nuo medžiagų trūkumo - kuo jį maitinti

Jei pasodinote žieminį česnaką, o pavasarį jis pradėjo gelsti, vadinasi, laikas tręšti, kad neprarastumėte derliaus.

Prieš tręšiant reikia išpurenti dirvą, tada naudoti jodo tirpalą - 40 lašų 10 litrų vandens. Tokios trąšos ne tik skatina augimą, bet ir apsaugo augalą nuo daugelio grybinių ligų.

Tie, kurie niekada nesusidūrė su geltonuojančiais česnakais, žino pagrindinę paslaptį - pavasarį trąšomis reikia tręšti du kartus.

Pirmą kartą - kai galvutė tik išlindusi iš žemės, antrą kartą - kai stiebas paaugęs 4-6 mm.

Tuo metu būtina naudoti azoto trąšas (jos neleidžia augalui pagelsti).

Azoto galima pasisavinti iš mėšlo, kurio viena dalis praskiedžiama 10 litrų vandens. Jei mėšlo nėra, galima vartoti amonio salietrą arba karbamidą.

Taip pat tinka nitrofoska, jei ją naudojate, tai 20 g praskieskite 10 litrų vandens.

Tiems, kurie nemėgsta „chemijos“ darže, puikiai tinka pelenai - 1 puodelis 10 litrų vandens, palaikykite 2 valandas ir naudokite, kaip nurodyta.

Ekrano nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder