6 maisto produktai, kurie per vasaros karščius organizmą drėkina labiau nei vanduo

(1)

Šioje srityje pirmauja vaisiai ir daržovės.

Vasarą svarbu ypatingą dėmesį skirti geriamam vandeniui, kad išvengtumėte dehidratacijos.

Tačiau paprasto vandens gali nepakakti, į mitybą reikėtų įtraukti elektrolitų, ypač jei ilgai būnate karštyje.

Žinoma, kad elektrolitų yra sportiniuose gėrimuose, maisto papilduose ir kai kuriuose maisto produktuose, kurie palaiko vandens balansą ir papildo su prakaitu prarastas mineralines medžiagas, rašo CNET.

Kaip sužinoti, ar pakankamai drėkinate organizmą?

Registruota ir sporto mitybos specialistė Gabriela Barreto sako, kad yra du hidratacijos lygio rodikliai - troškulys ir šlapimo spalva.

„Daugumai žmonių gali būti tikslinga gerti, kad numalšintų troškulį ir palaikytų hidratacijos lygį, o kalbant apie šlapimą, reikia ieškoti šviesiai geltonos spalvos“, - pabrėžė ekspertė.

Ji sako, kad dėl šlapimo spalvos nereikėtų nerimauti tik tada, kai ryte šlapinatės pirmą kartą, nes šlapimas paprastai būna tamsus, arba jei vartojate B grupės vitaminų papildų, dėl kurių šlapimas būna ryškesnės geltonos spalvos.

Kokie maisto produktai labiausiai drėkina?

Pastebėta, kad daugumoje maisto produktų yra tam tikras kiekis vandens, tačiau nenuostabu, kad sąrašo viršuje yra vaisiai ir daržovės.

Taigi, norint gauti didžiausią naudą iš drėkinančių vaisių ir daržovių, verta įsitikinti, kad laikotės standartinių mitybos rekomendacijų.

„Mitybos rekomendacijose daugumai suaugusiųjų rekomenduojama suvartoti 2-3 porcijas vaisių ir 3-4 porcijas daržovių, - tikina Barreto.

Ji pabrėžė, kad suvalgydami rekomenduojamą dienos produktų kiekį padidinsite savo hidratacijos lygį.

Taip pat apskaičiuota, kad 20-30 % jūsų skysčių poreikio gali būti gaunama iš maisto produktų, tarp kurių yra vaisiai ir daržovės.

Taigi, derindami tam tikrus maisto produktus, galite padidinti savo hidratacijos lygį.

„Norint tinkamai rehidratuotis, svarbiausia yra angliavandeniai, skysčiai ir natris.

Angliavandeniai svarbūs vandens ir natrio įsisavinimui organizme optimizuoti", - aiškino mitybos specialistė.

Maisto produktai, kurie tikrai padės pagerinti hidratacijos lygį

Arbūzas

Arbūzas yra ne tik su vasara siejamas vaisius, bet ir naudingas organizmui drėkinti, nes jame yra 92 % vandens ir antioksidantų bei vitaminų.

Pasak Barreto, vienas iš vasaros receptų, kurį verta išbandyti, yra agurkų ir arbūzų salotos su laimu, mėtomis ir sūdyta feta.

Agurkai

Žinoma, kad agurkuose yra 95 proc. vandens, juose yra tokių vitaminų kaip K, magnio ir kalio.

„Šią gaivią daržovę galima lengvai dėti į salotas, sumuštinius, vandenį arba valgyti vieną.

Dėl didelio vandens kiekio ji taip pat yra mažai kaloringa daržovė ir idealus maisto produktas, kurį galite įtraukti į savo mitybą, jei norite numesti svorio ir ilgiau jaustis sotūs", - pažymima medžiagoje.

Cukinijos

Ši daržovė tinka sriuboms, mišrainėms, salotoms ir kaip garnyras.

Tai yra geras vitamino C, kalio ir skaidulinių medžiagų šaltinis, o jų sudėtyje yra 94 % vandens.

Braškės

Braškės yra populiarios vasaros uogos, kuriose gausu antioksidantų, vitaminų ir mineralų.

Jų galima lengvai dėti į kokteilius, jogurtą, salotas arba valgyti vienas.

Taip pat žinoma, kad braškėse yra 91 % vandens, todėl šios uogos idealiai tinka troškuliui malšinti.

Salotos ir kiti lapiniai žalumynai

Salotas sudaro 96 % vandens, jose yra folio rūgšties, skaidulų ir vitaminų K ir A. Špinatuose gausu geležies, folio rūgšties, kalcio ir vitaminų C ir A.

Salotos turi 100 % rekomenduojamos maisto normos vitamino K, kuris yra būtina maistinė medžiaga kraujo krešėjimui ir kaulų sveikatai palaikyti.

Jos turi daug vitaminų K ir C, todėl bet koks žalumynų derinys garantuoja, kad salotos bus kupinos maistingųjų medžiagų", - tikino leidinys.

Citrusiniai vaisiai

Jei mėgstate apelsinus, greipfrutus, laimus ir kitų rūšių citrusinius vaisius, valgykite jų daugiau, nes šiuos vaisius sudaro apie 80 proc. vandens, todėl jie yra puikus pasirinkimas organizmui drėkinti.

„Juose taip pat gausu vitamino C ir skaidulų, jie tinka imuninei sistemai palaikyti.

Jų galima dėti į vaisių salotas, valgyti vienus, įpilti į vandenį ar salotas ir net naudoti kaip marinatą baltymams, pavyzdžiui, vištienai ar žuviai", - pridūrė leidinys.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder