Alus ir vynas

6 "sveikiausios" alkoholio rūšys: mitybos specialistų patarimai

(2)

Alkoholio vartojimo geriau atsisakyti ir verčiau gyventi sveiką gyvenimo būdą. Tačiau, jei vis dėlto nusprendėte jį vartoti geriau rinkitės mažiau kenkiančius gėrimus.

Nors alkoholis iš prigimties yra nesveikas, mitybos specialistai teigia, kad yra mažiau kenksmingų alkoholinių gėrimų.

Jie turi mažai kalorijų ir cukraus, rašo eatthis.com.

Specialistai primena, kad 2023 m. atlikta didelės apimties metaanalizė, kurioje buvo išnagrinėti daugiau nei 107 tyrimai, apimantys daugiau nei 40 metų duomenis, parodė, kad joks alkoholio kiekis nėra visiškai saugus.

Todėl jie primygtinai reikalauja saikingumo ir kruopštaus pasirinkimo.

Taigi, jei vis dėlto nusprendėte vartoti alkoholį, yra sveikesnių būdų įtraukti jį į savo mitybą.

Pavyzdžiui, vandens gėrimas kartu su alkoholiu gali padėti kompensuoti jo dehidratuojantį poveikį.

Be to, labai svarbu pasirinkti gėrimą.

6 mažiau kenksmingos alkoholio rūšys ir kokteiliai

Lengvas alus.

Jame nėra pridėtinio cukraus ir yra tik 6 g angliavandenių.

Be to, lengvasis alus yra vienas neturi daug alkoholio.

Teigiama, kad viena ar dvi porcijos šviesaus alaus gali paskatinti geresnę sveikatą, išgerti kelias porcijas vienu metu yra žalinga.

Raudonasis vynas.

Turi antioksidantų, dėl kurių yra sveikesnis.

Be to, raudonajame vyne paprastai nėra pridėtinio cukraus ir jame yra šiek tiek daugiau nei 100 kalorijų.

Sveikas pasirinkimas yra viena taurė.

Kietasis selteris.

Tai putojančio vandens, kvapiųjų medžiagų ir alkoholio derinys.

Dėl paprasto sudedamųjų dalių sąrašo ir nedidelio stiprumo šis gėrimas yra vienas geriausių pasirinkimų.

Rančos vanduo.

Paprastai susideda iš tekilos, laimo sulčių ir gazuoto vandens.

Degtinė Soda.

Šis paprastas gėrimas gaminamas tik iš degtinės ir gazuoto vandens.

Jame nėra angliavandenių ar cukraus ir yra tik apie 75 kalorijos.

Tekila su ledukais.

Išlaiko mažai kalorijų ir angliavandenių, jame nėra pridėtinio cukraus.

Be to, gerdami grynąjį alkoholį, laikui bėgant gėrimą galite gerti lėčiau, todėl nepiktnaudžiausite juo.

Ekrano nuotr.

Ar yra kažkoks alkoholio kiekis, kuris nekenkia sveikatai?

Pasaulinė sveikatos organizacija apibrėžia 3 alkoholio vartojimo ribas – mažai rizikingą, pavojingą ir žalingą sveikatai.

Kiekis matuojamas santykiniais alkoholio vienetais, kurių vieną sudaro stiklelis (40-50 ml) stipraus alkoholinio gėrimo, taurė (150-200 ml) vyno, bokalas (400-500 ml) 4-5 proc. stiprumo alaus.

Rizikingu laikomas vartojimas, kada moteris išgeria daugiau kaip 14 SAV, o vyrai – daugiau kaip 21 SAV per savaitę.

Didesni kiekiai atitinkamai daro alkoholio vartojimą pavojingu ir žalingu sveikatai.

Tačiau šios rekomendacijos taikytinos tik visiškai sveikiems žmonėms. Jei sergama lėtinėmis kepenų ar kasos ligomis, ar turimas genetinis polinkis vystytis priklausomybėms, net mažiausias alkoholio kiekis yra nesaugus.

Kodėl alkoholis vadinamas „tyliuoju žudiku“?

Visų pirma todėl, nes alkoholis skatina progresuoti daugelį tylių lėtinių ligų.

Dažnai net neįtariama, kad jomis sergama. Tai virusinis B ir C hepatitas, kasos pažeidimai.

Vartojant alkoholį šios ligos progresuoja labai sparčiai. Taip pat alkoholis veikia nervų sistemą.

Organizmas ilgainiui pripranta prie nedidelių alkoholio kiekių ir reikia vis didesnės dozės tam pačiam efektui pasiekti.

O didinant dozę, didinamas ir galimas žalingas alkoholio poveikis organizmui, taip pat priklausomybės atsiradimo tikimybė.

Šaltinis: unian.net

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder