Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Jonas
Jonas , 2024-05-25 11:37

Daugiausia įsisavinamo kalcio šprotuose. Vitaminui D , kurio visiems praktiškai trūksta įsisavinimui taip pat reikalingas kalcis plius cinkas.

Gintaras
Gintaras , 2024-05-24 18:34

Būtų gerai vadovautis tokia taisykle: valgykime baltymus ir riebalus atskirai, angliavandenius visiškai atskirai nuo baltymų ir riebalų. Tuomet mūsų skrandis nedirbs kaip ,,išprotėjęs''... Taigi protingiau valgyti po vieną rūšį valgio kiekvieną kartą atskirai. Labai klaidinga, pietums suvalgius sriubą ir antrąjį patiekalą, dar po to išgerti saldų kompotą. Nes kompotas nuplauna maistui suvirškinti išsiskyrusias skrandžio rūgštis ir atsikeliame nuo kėdės su labai nemaloniu jausmu skrandyje. Todėl nedarykime šios klaidos. Kitas reikalas, jeigu būtina išgerti mikroelementus ar vitaminus, tokiu atveju užsigeriame tik grynu nesaldintu vandeniu.

Gintaras
Gintaras , 2024-05-24 18:18

Sveiki gyvi! Man regis, galima būtų užduoti tokį retorinį klausimą kiekvienam iš mūsų: ,,Pasakyki, ką Tu valgai ir ką geri ir aš pasakysiu, kokia Tavo sveikata?''. Kalcio, kuris lengviausiai pasisavinamas žmogaus organizme, turi rūgštūs pieno produktai: rūgpienis, kefyras, varškė ir varškės sūris. Rekomenduoju per dieną suaugusiam žmogui suvalgyti varškės iš viso pakelio. Tik jokiu būdu į varškę neįdėkime cukraus, nes viską sugadintume. Geriau sumaišykime varškę su kefyru - tai labai skanu. Tačiau ištvermingesni tepasirenka varškę suvalgyti, užsigeriant grynu vandeniu, prieš tai kelias valandas atvirame inde nugarinus žmogaus strumai kenksmingą chloraminą.

Dėmesio! Jūs skaitote komentarų skiltį. Komentarus rašo naujienų portalo VE.lt skaitytojai. Nuomonės nėra redaguojamos ar patikrinamos. Skaitytojų diskusijos turinys neatspindi redakcijos nuomonės.