9 geriausi sūriai, kuriuose daugiausia baltymų: jie ypatingai naudingi organizmui

Sūris gali būti puiki galimybė į savo racioną įtraukti daugiau baltymų.

Kaip primena verywellhealth.com, baltymai yra būtini raumenų masei formuoti ir palaikyti, taip pat kitiems gyvybiškai svarbiems organizmo procesams.

10 geriausių sūrių, kuriuose yra daug baltymų

Parmezanas

Mažai kalorijų, o dėl didelio baltymų kiekio palaiko sotumo jausmą.

Romano

Turi ne tik daug baltymų, bet ir yra geras kalcio, kuris naudingas kaulų sveikatai, šaltinis.
Dienos vaizdo įrašas

Gruyere

Be baltymų, turi probiotikų, kurie gali padėti pagerinti virškinimo sistemos sveikatą. Šiame sūryje taip pat gausu fosforo, kuris kartu su kalciu stiprina kaulus ir dantis.

Šveicariškas sūris

Žinomas kaip sūris, turintis mažai natrio, gali padėti padidinti kalcio suvartojimą, taip pat yra probiotikų, kurie gali skatinti naudingų bakterijų atsiradimą žarnyne, šaltinis.

Provolone

Turi daug išrūgų pieno baltymų, kurie naudingi raumenų masei formuoti.

Taip pat yra geras probiotikų šaltinis žarnyno sveikatai palaikyti.

Edam

Geras visaverčių baltymų šaltinis, t. y. jame yra pakankamai visų organizmui būtinų baltymų sudedamųjų dalių, vadinamųjų nepakeičiamųjų aminorūgščių.

Mozzarella

Geras kalcio šaltinis, galintis padėti išvengti osteoporozės. Be to, šviežioje mocareloje yra daug probiotikų, kurie padeda žarnynui.

Čederis

Šiame sūryje taip pat ne tik gausu baltymų, bet ir yra geras kalcio šaltinis - 1 porcija suteikia apie 20 % suaugusio žmogaus paros poreikio.

Visų šių sūrių galima rasti ir Lietuvoje.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder