Kaip primena verywellhealth.com, baltymai yra būtini raumenų masei formuoti ir palaikyti, taip pat kitiems gyvybiškai svarbiems organizmo procesams.
10 geriausių sūrių, kuriuose yra daug baltymų
Parmezanas
Mažai kalorijų, o dėl didelio baltymų kiekio palaiko sotumo jausmą.
Romano
Turi ne tik daug baltymų, bet ir yra geras kalcio, kuris naudingas kaulų sveikatai, šaltinis.
Dienos vaizdo įrašas
Gruyere
Be baltymų, turi probiotikų, kurie gali padėti pagerinti virškinimo sistemos sveikatą. Šiame sūryje taip pat gausu fosforo, kuris kartu su kalciu stiprina kaulus ir dantis.
Šveicariškas sūris
Žinomas kaip sūris, turintis mažai natrio, gali padėti padidinti kalcio suvartojimą, taip pat yra probiotikų, kurie gali skatinti naudingų bakterijų atsiradimą žarnyne, šaltinis.
Provolone
Turi daug išrūgų pieno baltymų, kurie naudingi raumenų masei formuoti.
Taip pat yra geras probiotikų šaltinis žarnyno sveikatai palaikyti.
Edam
Geras visaverčių baltymų šaltinis, t. y. jame yra pakankamai visų organizmui būtinų baltymų sudedamųjų dalių, vadinamųjų nepakeičiamųjų aminorūgščių.
Mozzarella
Geras kalcio šaltinis, galintis padėti išvengti osteoporozės. Be to, šviežioje mocareloje yra daug probiotikų, kurie padeda žarnynui.
Čederis
Šiame sūryje taip pat ne tik gausu baltymų, bet ir yra geras kalcio šaltinis - 1 porcija suteikia apie 20 % suaugusio žmogaus paros poreikio.
Visų šių sūrių galima rasti ir Lietuvoje.
Rašyti komentarą