Baklažanai yra nebrangios, nepaprastai skanios ir itin sveikos daržovės, turinčios daug vitaminų ir mineralų.
Gydytojai rekomenduoja juos įtraukti į kasdienį racioną visiems, norintiems sustiprinti imuninę sistemą, širdį ir bendrą organizmo sveikatą.
Papasakosime apie baklažanų naudą žmogaus sveikatai ir kam jų valgyti nereikėtų.
Kokios yra naudingosios baklažanų savybės organizmui
Jie mažina svorį. Šimte gramų daržovių yra tik 25 kcal, todėl tai idealus produktas tiems, kurie laikosi dietos.
Dėl sudėtyje esančių skaidulų baklažanai puikiai pasotina ir nekelia pavojaus priaugti papildomų kilogramų.
Jie padeda mesti rūkyti. Baklažanuose yra nikotino rūgšties, todėl juos turėtų valgyti visi, kurie nori greitai atsikratyti šio žalingo įpročio.
Jie gerina žarnyno veiklą. Dėl sudėtyje esančių augalinių skaidulų daržovės teigiamai veikia virškinimo sistemą, apsaugo nuo pilvo pūtimo ir sunkumo skrandyje.
Jos stiprina širdį. Baklažanuose gausu vitamino C, PP, B grupės vitaminų, karotino, kalio, magnio ir vario.
Todėl jie bus labai naudingi aterosklerozės, anemijos, insulto ir kitų širdies ir kraujagyslių sistemos ligų profilaktikai.
Stiprina imuninę sistemą. Dėl didelio vitamino C kiekio baklažanai padeda išvengti virusinių ir peršalimo ligų.
Jie gerina atmintį ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Baklažanuose yra antocianinų - medžiagų, suteikiančių daržovėms violetinę spalvą.
Jos gerina atmintį, mažina blogojo cholesterolio kiekį ir aktyvina smegenų veiklą.
Normalizuokite kraujospūdį. Daržovėse yra pakankamai kalio druskų ir melanogeno, kurie padeda sumažinti kraujospūdį ir pagerinti širdies miokardo veiklą.
Rašyti komentarą