Gydytojas įvardija naudingiausią sūrį kaulams: kaip išvengti osteoporozės

(1)

Pastebėta, kad su amžiumi mūsų kaulai silpsta, tačiau to galima išvengti.

Osteoporozė - tai kaulų liga, dėl kurios labai padidėja lūžių rizika.

Osteoporozės paplitimas didėja su amžiumi, ypač tarp vyresnių nei 50 metų moterų.

Hakensako universitetinio medicinos centro reumatologijos specialistas, gydytojas Džeimsas Topilovas "Parade" pasakojo, kad norint išvengti šios ligos, reikia valgyti sūrį.

Pažymima, kad sūryje yra kai kurių kaulų sveikatai gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų. Dr. J. Topilow rekomenduoja į savo racioną įtraukti parmezano.

Kodėl parmezano sūris yra geras

"Parmezano sūris yra geras kalcio, kuris yra būtinas kaulų sveikatai, šaltinis", - sako gydytojas.

"Kalcis padeda kurti ir išlaikyti stiprius kaulus, taip pat išvengti osteoporozės."

Vienoje porcijoje parmezano sūrio taip pat yra daugiau kaip 8 gramai baltymų, kurie, pasak daktaro Topilovo, yra būtini kaulų statybai ir atstatymui.

2023 m. žurnale "Journal of Cachexia, Sarcopenia and Muscle" paskelbtame tyrime nustatytas ryšys tarp bendro suvartoto gyvulinės kilmės baltymų kiekio ir kaulų mineralinio tankio.

Be to, parmezane taip pat yra vitamino K ir fosforo - dviejų svarbiausių maistinių medžiagų kaulų sveikatai ir stiprumui.

2020 m. paskelbtame tyrime nurodoma, kad vitaminas K gali padidinti kaulų mineralinį tankį ir sumažinti osteoporoze sergančių žmonių lūžių tikimybę.

Tuo pat metu 2021 m. metaanalizė parodė, kad vitamino K ir kalcio derinys gali padėti padidinti kaulų mineralinį tankį.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder