Jogurtas yra populiarus probiotikų, „gerųjų" gyvų bakterijų ir mielių, kurių reikia siekiant subalansuoti žarnyne esančias bakterijas, šaltinis.
Tinkama mikrobiologinė pusiausvyra gerina virškinimą, blokuoja pavojingus organizmus, kurie gali sukelti infekcijas, ir stiprina imuninę sistemą.
Ji taip pat padeda organizmui įsisavinti maisto produktuose esančias gyvybiškai svarbias maistines medžiagas. Nemėgstate jogurto? Štai keletas probiotikų pakaitalų.
Kefyras. Šis jogurtui panašus gėrimas turi rūgštelį skonį ir yra skystesnis nei jogurtas. Gėrimas paprastai gaminamas iš pieno, bet yra ir pieno neturinčių variantų. Kefyras taip pat gaminamas su vaisių ir daržovių skonio priedais, arba galite patys pridėti cinamono, vanilės ir moliūgų prieskonių. Jis taip pat puikiai tinka kokteiliams.
Kimchi. Kimchi yra aštrus, rausvos spalvos fermentuotas kopūstų patiekalas, pagamintas iš česnako, druskos, acto ir čili pipirų. Jis dažnai patiekiamas atskirai arba sumaišytas su ryžiais ar makaronais. Įdėkite jį į kiaušinius arba užpilkite ant bulvių.
Kombucha. Šis fermentuotas arbatos gėrimas turi aitrų, rūgštelį skonį. Kai kurios prekės ženklo produktai yra su cukrumi, todėl patikrinkite etiketę.
Miso. Populiari japonų virtuvės sudedamoji dalis, miso yra pasta, pagaminta iš fermentuotų sojos pupelių ir rudųjų ryžių. Ji turi stiprų, sūrų skonį, todėl jos reikia naudoti nedaug. Naudokite ją kaip padažą, tepkite ant skrudintos duonos arba įmaišykite į žuvies, mėsos ir daržovių marinatą.
Tempe. Tempe yra fermentuotų sojos pupelių pyragas, kurio tekstūra yra kietesnė nei tofu. Tai populiarus mėsos pakaitalas. Paragaukite jį kaip vegetarišką mėsainių kotletą arba įdėkite į makaronų padažą. Tempe dažnai parduodamas iš anksto paruoštas ir tinkamas valgyti.
Šaltinis: www.health.harvard.edu

Rašyti komentarą