Viena iš tokių daržovių buvo bulvės. Mokslininkai ją vadina gana klastinga, nors bulves mėgsta absoliučiai visi.
Tačiau reguliarus šios daržovės vartojimas gali turėti itin neigiamą poveikį sveikatai - ir štai kodėl.
Bulvės turi aukštą glikeminį indeksą, dėl kurio gali greitai padidėti cukraus kiekis kraujyje. Tai savo ruožtu sukelia uždegiminius procesus organizme.
O dėl uždegimo nyksta kolagenas - esminis odos komponentas, atsakingas už jos stangrumą, elastingumą, švytėjimą ir gaivumą.
Todėl mokslininkai rekomenduoja riboti bulvių vartojimą ir pakeisti jas mažo glikeminio indekso daržovėmis.
Tai brokoliai, špinatai ir paprikos. Šiuose maisto produktuose yra daug antioksidacinių junginių, kurie lėtina senėjimo procesus ir padeda ilgam išsaugoti odos jaunystę.
Be to, antioksidantai gali atnaujinti visą organizmą ląstelių lygmeniu.
Taip pat svarbu nepamiršti, kad mityba turi būti subalansuota, kad maistas teiktų ne tik malonumą, bet ir naudą organizmo sveikatai.
Rašyti komentarą