Priešingai nei visceralinis riebalas, poodinis riebalas, esantis ant šlaunų ir sėdmenų, laikomas santykinai saugiu, nes suteikia organizmui tam tikrą apsaugą nuo ligų. O visceralinis riebalas yra giliai pilvo ertmėje ir supa gyvybiškai svarbius organus, o tai didina širdies ir kraujagyslių ligų, diabeto ir metabolinio sindromo riziką.
Pasninko galia: pusryčių atidėjimas
Tyrimai rodo, kad abu riebalų tipai žymiai kinta, taikant protarpinio pasninko metodus. Viena iš ekspertų rekomenduojamų strategijų, siekiant sumažinti antsvorį, yra atidėti pusryčius iki 11 valandos ryto.
„Norint paspartinti svorio metimą, geriau palaukti kelias valandas po pabudimo. Žmonėms, kurie dažnai užkandžiauja vakarais, toks pusryčių atidėjimas leidžia medžiagų apykaitai gauti reikalingą pertrauką tarp valgymų. Tai skatina efektyvesnį kalorijų deginimą ir užkerta kelią riebalų kaupimuisi“, – aiškina dietologas.
Įrodymai apie protarpinio pasninko veiksmingumą toliau kaupiami: nevalgymas bent 14 valandų per dieną padeda sumažinti svorį ir pagerinti medžiagų apykaitą, net jei vėlyvi užkandžiai kartais pasitaiko. Naujausi tyrimai patvirtina, kad optimalus pasninko laikotarpis svorio metimui yra apie 15 valandų per parą.
Kiti patarimai: fizinis aktyvumas ir mityba
Be to, specialistai pažymi, kad protarpinio pasninko derinimas su reguliariu fiziniu aktyvumu – ypač aerobinėmis ir jėgos treniruotėmis – žymiai sustiprina visceralinių riebalų mažinimo efektą.
Cukraus ir greitųjų angliavandenių vartojimo kontrolė taip pat padeda pagreitinti riebalų sankaupų aplink vidaus organus mažinimo procesą, sumažinant širdies ir kraujagyslių ligų bei 2 tipo diabeto išsivystymo riziką.
Šaltinis: cursorinfo.co.il

Rašyti komentarą