Kaip dažnai galima valgyti šoninę ir ar tai sveika: mitybos specialistai atskleidė tiesą

(3)

Šoninė gali būti geras pusryčių priedas, nes ji labai skani ir patraukli.

Anksčiau šis produktas buvo laikomas vienu iš blogiausių maisto produktų, kuriuos galima valgyti laikantis mažo riebumo dietų.

Tačiau dabar, kai riebalai vėl populiarėja, kyla klausimas, kiek lašinių žmogui yra kenksminga ar sveika?

Atsakymą į šį klausimą savo straipsnyje pateikė leidinys „huffpost“.

Ar apskritai verta valgyti šoninę?

Pasak mitybos specialistų, valgyti lašinius galima, tačiau reikėtų galvoti apie juos kaip apie skanėstą, o ne kaip apie pagrindinį maisto produktą.

„Yra maisto produktų, kuriuos aš priskiriu prie „kartais“. Manau, kad šie maisto produktai neturėtų būti įprastos kasdienės mitybos dalis, bet turėtų būti vartojami retkarčiais.

Šoninė priskiriama šiai kategorijai, nes joje yra labai daug riebalų“, - aiškina mitybos specialistė Nicky Ostrower.

Šoninės maistinės savybės

Registruota dietologė Meg Hager sako, kad šoninės vartojimo norma priklauso nuo žmogaus.

„Jaunam žmogui, neturinčiam sveikatos problemų, gali užtekti dviejų gabalėlių per savaitę, o kitam labiau tinka du gabalėliai per mėnesį“, - pataria ekspertė.

Kokią šoninę verta valgyti ir kaip ją paruošti

Pasak Ostrowerio, ne visos šoninės rūšys yra vienodai sveikos. Jei planuojate valgyti šoninę, turėtumėte stengtis pirkti be nitratų, iš ganyklose auginamų kiaulių, palyginti su gamyklose auginama šonine.

„Fermose auginamų kiaulių raciono pagrindą paprastai sudaro sojos miltai ir kukurūzai, todėl pašaruose itin gausu polinesočiųjų omega 6 riebalų rūgščių.

Ganyklose auginamos kiaulės gauna daugiau žalios žolės, lapų ir riešutų.

„Toks racionas suteikia daugiau omega 3 polinesočiųjų riebalų rūgščių, arba „sveikųjų“ riebalų“, - pažymi mitybos specialistė.

Ekspertas teigia, kad sveikiausias būdas kepti šoninę yra kepti orkaitėje.

„Sudėkite šoninės juosteles ant kepimo skardos ir kepkite 400 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, kol visiškai iškeps“, - rekomenduoja mitybos specialistė.

Tuo tarpu kita ekspertė Stacey Leung pataria kepti šoninę keptuvėje be aliejaus.

„Kadangi šoninėje yra daug riebalų, ji gali virti pati.

Šoninės griežinėlius dedant tiesiai ant įkaitintos keptuvės arba ant skardos orkaitėje, nenaudojant papildomo aliejaus, šoninė bus mažiau riebi“, - sakė mitybos specialistė.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder