Kaip džiovintos slyvos veikia virškinimą, kaulus ir širdį: dietologė įvardijo naudingas jų savybes

Ne daug kas mėgsta džiovintas slyvas, tačiau ne visi žino, kad džiovintos slyvos savo savybėmis panašios į slyvas, tačiau kai kuriais atžvilgiais jos yra sveikesnis produktas.

Be to, jie tradiciškai žinomi kaip priemonė nuo vidurių užkietėjimo.

Daug skaidulų, kalio, vitamino K ir fenolinių junginių turinčios džiovintos slyvos gali būti naudingos sveikatai, įskaitant geresnį kaulų mineralinį tankį, širdies sveikatą ir kt., rašo Niujorke gyvenanti sertifikuota mitybos specialistė Barbie Cervoni žurnale „Very Well Health“.

Kas geriau - džiovintos slyvos ar slyvos?

Džiovintos slyvos gaminamos džiovinant tam tikrų veislių slyvas.

Visos džiovintos slyvos gaminamos iš slyvų, tačiau ne visos slyvos gali tapti džiovintomis slyvomis.

Tiek džiovintos slyvos, tiek slyvos pasižymi įspūdingomis maistinėmis savybėmis.

Jose beveik nėra natrio, sočiųjų riebalų ir cholesterolio.

USDA teigia, kad džiovintose slyvose gali būti šiek tiek daugiau mikroelementų, kalorijų ir cukraus pagal svorio santykį.

Slyvose ir slyvose yra vitamino K, kalio, ląstelienos, fenolinių junginių ir kitų B grupės vitaminų.

Tačiau norint gauti tokį patį kai kurių maistinių medžiagų kiekį, reikėtų suvalgyti daugiau slyvų nei džiovintų slyvų.

Tačiau slyvose yra daugiau vitamino C nei džiovintose slyvose. 

Tačiau slyvose vitamino C yra daugiau nei džiovintose slyvose.

Be to, džiovintos slyvos ilgiau išsilaiko, todėl gali būti išmetama mažiau maisto atliekų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder