Kaip geriausia virti kiaušinius, kad jie būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki

Kiaušinius galima rasti beveik kiekviename sveikų maisto produktų sąraše, nes juose yra baltymų, polinesočiųjų riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų.

Tinkamai virkite kiaušinius, kad išsaugotumėte jų naudą

Kiaušinių naudą ir žalą lemia daug veiksnių.

Pavyzdžiui, ilgai veikiant aukštai temperatūrai, padidėja kiaušinio baltymo, kuris yra galingas mūsų organizmui būtinų aminorūgščių šaltinis, virškinamumas. 

Todėl ilgesnis produkto virimas žalos nepadarys.

Tačiau jei kiaušiniai ilgai verdami, kepami ar kepami, produktas gali prarasti iki 60 % maistinių medžiagų.

Kad taip nenutiktų, kiaušinius rekomenduojama greitai virti aukštoje temperatūroje, kad jie spėtų išvirti ar iškepti ir neprarastų savo naudingųjų medžiagų.

Tačiau ekspertai atkreipia dėmesį, kad intensyviai veikiant aukštai temperatūrai oksiduojasi kiaušinio tryniuose esantis cholesterolis, o tai neigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sveikatą.  

Taigi visiškai išvengti maistinių medžiagų praradimo verdant kiaušinius neįmanoma.

Tačiau galite pasirinkti priimtiniausią būdą šiems nuostoliams sumažinti.

Kulinarijos ekspertai rekomenduoja virti plaktus ir kietai virtus kiaušinius.

Šie būdai nereikalauja ilgo terminio apdorojimo ir išsaugos maksimalų maistinių medžiagų kiekį produkte.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder