Ruduo - geriausias kriaušių sezonas, tačiau net ir tada ne visos kriaušės atrodo prinokusios ir gali būti kietos.
Pasak „The Washington Post“, kriaušės yra viena iš nedaugelio vaisių rūšių, kurie neprinoksta ant medžio.
Parduodami kietas kriaušes tiekėjai sumažina tikimybę, kad vaisiai bus sugadinti dar nepasiekę vartotojų.
Kulinarinių knygų autorė Abra Beren pažymi, kad niekada neragavo visiškai prinokusių kriaušių ir net palygino jas su vienaragiais.
Todėl lengviau vis tiek sunokinti šiuos vaisius, nei ieškoti tinkamų.
Kaip pagreitinti kriaušių nokimą
Jei vaisiai noksta lėtai, palikite juos kambario temperatūroje - viską už jus padarys laikas.
Kad pagreitintumėte procesą, šalia galite padėti vaisių, kurie aktyviai gamina etileną.
Pavyzdžiui, tam puikiai tinka bananai. Kitas variantas, sako Behrensas, yra įdėti kriaušes į popierinį maišelį, kad šalia jų liktų nuosavo etileno.
Kaip įsitikinti, kad kriaušė prinokusi
Norėdami nustatyti, ar šis vaisius jau paruoštas valgyti, turite jį švelniai suspausti pirštais.
Jei kriaušės paviršius šiek tiek pasiduoda, vadinasi, viduje ji prinokusi ir ją galima valgyti.
Kai šis vaisius visiškai suminkštėja, vadinasi, jis yra pernokęs.
Kitas rodiklis gali būti spalva. Kartais nokdamos žalios kriaušės pradeda geltonuoti. Be to, nustatyti gali padėti kvapas.
„Apskritai kriaušės neturi stipraus aromato, tačiau kuo kriaušė prinokusi, tuo ji bus kvapnesnė“, - rašo Behrensas.
Kai kriaušė prinoksta, ją galima įdėti į šaldytuvą ir laikyti iki savaitės.
Šalta temperatūra sulėtins nokimo procesą, bet visiškai jo nesustabdys. Todėl geriau neatidėlioti.
Vis dėlto, jei šaldytuve laikysite neprinokusią kriaušę, ji gali niekada neprisirpti.
Rašyti komentarą