Norėdami sumažinti kraujospūdį, turėtumėte atsikratyti vieno įpročio.
Gydytojas sakė, kad blogas įprotis Nr. 1 hipertenzija sergantiems žmonėms yra valgyti maistą, kuriame yra daug natrio ir sočiųjų riebalų.
Tai visų pirma itin perdirbti maisto produktai.
Apie tai rašo „Eating Well“.
Kas yra itin perdirbti maisto produktai?
Ypač apdorotiems maisto produktams priskiriami traškučiai, krekeriai, saldumynai, supakuoti kepiniai ir gazuoti gėrimai.
Juose yra daug natrio, cukraus, sočiųjų riebalų ir konservantų, padedančių prailginti jų galiojimo laiką.
Medicinos mokslų daktaras Davidas L. Katzas (David L. Katz, MPH) teigė, kad žmonės, turintys aukštą kraujospūdį, pirmiausia turėtų vengti tokių maisto produktų.
„Itin apdorotuose maisto produktuose yra ingredientų, kurių namų šeimininkai niekada arba beveik niekada nenaudos, įskaitant kvapiąsias medžiagas, dažiklius, tekstūrines medžiagas ir emulsiklius,
- sakė Katzas.
„Nėra taip, kad retkarčiais pasitaikęs traškučiai ar šaldyta pica yra „blogiausias maistas“ pasaulyje. Problema yra jų kiekis, kurį suvartojame.“
Gydytojas pažymėjo, kad itin perdirbtuose maisto produktuose yra daug pridėtinio natrio, kuris yra pagrindinis kraujospūdžio svyravimų veiksnys.
Be to, tokiuose maisto produktuose paprastai būna daugiau pridėtinio cukraus ir sočiųjų riebalų, kurie blogina širdies sveikatą.
Rašyti komentarą