Kaip sumažinti kraujospūdį namuose be vaistų: specialistas nustebino savo atsakymu

Įprotis, kurio aukštą kraujospūdį turintys žmonės turėtų atsikratyti, yra itin perdirbto maisto: traškučių, krekerių, saldainių ir saldaus vandens vartojimas.

Norėdami sumažinti kraujospūdį, turėtumėte atsikratyti vieno įpročio. Gydytojas sakė, kad blogas hipertenzija sergančių žmonių įprotis Nr. 1 yra valgyti daug natrio ir sočiųjų riebalų turinčius maisto produktus. Visų pirma tai itin perdirbti maisto produktai. Būtent apie tai rašo „ Eating Well“.

Kas yra itin perdirbti maisto produktai?

Itin perdirbti maisto produktai - tai traškučiai, krekeriai, saldainiai, supakuoti kepiniai ir gazuoti gėrimai.

Juose daug natrio, cukraus, sočiųjų riebalų ir konservantų, padedančių prailginti jų galiojimo laiką.

Gydytojas medicinos mokslų daktaras Davidas L. Katzas sakė, kad žmonės, turintys aukštą kraujospūdį, pirmiausia turėtų vengti tokių maisto produktų.

„Itin perdirbtuose maisto produktuose yra ingredientų, kurių namų virėjai niekada arba beveik niekada nenaudotų, įskaitant kvapiąsias medžiagas, dažiklius, tekstūrines medžiagas ir emulsiklius“, - pažymėjo D. L. Katzas. - Ir tai nereiškia, kad atsitiktiniai traškučiai ar šaldyta pica yra „blogiausias maistas“ pasaulyje. Problema yra tai, kiek jų suvartojame.“

Gydytojas pažymėjo, kad itin perdirbtuose maisto produktuose yra daug pridėtinio natrio, kuris yra pagrindinis kraujospūdžio svyravimų veiksnys. 

Be to, tokiuose maisto produktuose paprastai būna daugiau pridėtinio cukraus ir sočiųjų riebalų, kurie blogina širdies sveikatą.

Svarbu pažymėti, kad ši medžiaga yra tik informacinio pobūdžio ir ja negalima remtis nustatant diagnozę ar darant medicinines išvadas. Jei nerimaujate dėl sveikatos problemų, visada turėtumėte pasikonsultuoti su gydytoju.

Šaltinis: tsn.ua

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder