Imbieras yra labai sveikas, jame yra vitamino C, magnio, kalcio, kalio, natrio ir skaidulų.
Tačiau žmonės dažnai atsisako jį valgyti, nes ne visada žino, kaip tai tinkamai daryti.
Jei nusipirkote imbierą su šaknimis, pirmiausia jam reikia skirti atskirą lentą ir peilį.
Geriausia naudoti sintetinę lentą, nes mediena sugeria kvapą, kuris vėliau gali pereiti į kitus produktus, kurie bus apdorojami ant šios lentos.
Kruopščiai nuplaukite šaknį ir kuo ploniau nulupkite odelę - būtent po odele yra vertingiausios imbiero sudedamosios dalys.
Taip pat galite nusipirkti stiklainiuose marinuoto imbiero, supjaustyto griežinėliais. Jis dažnai patiekiamas su suši ir suktinukais. Taip pat pravers džiovintas imbieras miltelių pavidalu.
Jis yra švelnesnio, ne tokio aštraus skonio nei šviežia šaknis, nes jame yra mažiau gingerolio.
Imbieras naudojamas padažams gaminti, dedamas į mėgstamų meduolių tešlą per Kalėdas, mėsai, žuviai, troškiniams gaminti ir aromatingai bei sodriai arbatai ruošti.
Imbieras yra saugus daugeliui žmonių, tačiau turėtumėte atkreipti dėmesį į savo kūno signalus.
Retais atvejais jis gali sukelti virškinamojo trakto diskomfortą, alergines reakcijas, centrinės nervų sistemos slopinimą ir aritmiją.
Tie, kurie turi tokių problemų kaip rėmuo, turėtų būti atsargūs su kiekiu.
Per dieną galima vartoti ne daugiau kaip 4-5 g šviežio produkto ir ne daugiau kaip 1-3 g malto produkto.
Rašyti komentarą