Vyšnių sezonas yra kažkas jaudinančio. Parduotuvėse ir turguje jų pasitaiko rečiau nei braškių ar persikų.
Vašingtono valstijoje esančio Stemilto ūkio (Stemilt Farm) darbuotojai su Southernliving pasidalijo patirtimi, kaip jas kuo ilgiau išlaikyti šviežias.
Vos grįžę namo, peržiūrėkite vyšnias ir įsitikinkite, kad maiše nėra blogų.
Lengviausia tai padaryti paskleidžiant jas ant kepimo skardos.
Išmeskite visas, kurios atrodo per minkštos arba turi rudų dėmių.
Gali kilti pagunda po to vaisius nuplauti, bet nepasiduokite šiam norui.
Nuplauti jie taps minkšti ir pradės gesti.
Be to, nenukirpkite kotelių - taip prailginsite vaisių galiojimo laiką.
Sausas neplautas vyšnias sudėkite į dubenį, o ne į polietileninį maišelį, kuriame gali susidaryti kondensatas.
Kuo platesnis dubuo, tuo geriau, nes jame cirkuliuoja oras ir vaisiai nesuspaudžiami, o tai padeda jiems nesugadinti vieniems kitų.
Kur laikyti vyšnias
Geriausia šiuos vaisius laikyti šaltoje temperatūroje. Tam puikiai tinka šaldytuvo galinė dalis.
Kitaip nei kiti kaulavaisiai, kuriuos galima laikyti kambario temperatūroje, vyšnios ilgiau išsilaiko šaldytuve.
Ūkininkai rekomenduoja dubenį padėti į šalčiausią šaldytuvo dalį.
Jie taip pat pataria vyšnias laikyti atokiau nuo stiprų kvapą skleidžiančių maisto produktų, pavyzdžiui, svogūnų ar česnakų. Kvapus gali sugerti vaisiai, o tai turi įtakos jų skoniui.
Ką gaminti su vyšniomis
Vyšnių sezonas įsibėgėja. Šios uogos ne tik skanios, bet ir gana naudingos mūsų organizmui.
Mitybos specialistai ragina šią vasarą apsirūpinti vyšniomis, nes jose yra įvairių vitaminų lobynas.
Geras pasirinkimas bus paruošti naminius pyragus su vyšniomis visai šeimai.
Mažai kas atsisakys minkštų keksiukų su uogų įdaru.
Rašyti komentarą