Kardiologai įvardijo naudingiausią produktą žmonėms po 60 metų

Širdies ir kraujagyslių ligos yra labai paplitusios ir yra pagrindinė vyrų ir moterų mirties priežastis. Tuo tarpu, kaip pažymi kardiologai, kai kurie veiksniai, pavyzdžiui, mityba, gali padėti žymiai sumažinti šių ligų riziką.

Kaip sakė medicinos mokslų daktaras Cheng Han leidiniui „Parade“, tinkamas baltymų pasirinkimas yra svarbiausias mitybos elementas norint išlaikyti sveiką širdį. 

Atsižvelgdami į tai, kardiologai rekomenduoja reguliariai vartoti vieną produktą, kuriame yra daug baltymų, norint išlaikyti sveiką širdį, ypač jei esate vyresnis nei 60 metų. Tas produktas – lašiša.

„Lašiša yra aukštos kokybės baltymai ir puikus pasirinkimas širdies sveikatai“, – sako daktaras Čen. „Tai vienas iš geriausių natūralių omega-3 riebalų rūgščių šaltinių“.

Omega-3 riebalų rūgštys gali padėti padidinti HDL („gerojo“) cholesterolio kiekį organizme ir sumažinti LDL („blogojo“) cholesterolio kiekį, pažymi dr. Chen. Didelis LDL cholesterolio kiekis yra susijęs su aterosklerozės plokštelių susidarymu arterijose, o tai didina širdies priepuolio ir insulto riziką.

Pasak medicinos mokslų daktaro Supriti Behuria, omega-3 riebalų rūgštys lašišoje taip pat gali padėti sumažinti uždegimą organizme. 

Nors trumpalaikis uždegimas organizme gali būti naudingas audinių atsinaujinimui ir gijimui, lėtinis uždegimas yra susijęs su daugeliu rimtų ligų, įskaitant 2 tipo cukrinį diabetą ir vėžį.

Daktaras Chen teigia, kad omega-3 riebalų rūgštys taip pat palaiko kraujagyslių sveikatą, o tai susiję su mažesne širdies priepuolio, insulto ir periferinių arterijų ligų rizika.

Kodėl baltymai svarbūs vyresnio amžiaus žmonių širdies sveikatai

„Baltymai palaiko širdies sveikatą, padėdami išlaikyti raumenų masę“, – sako dr. Chen. „Kadangi širdis pati savaime yra raumenys, bendros raumenų jėgos palaikymas gali turėti teigiamą poveikį jos funkcijai“.

Be to, tai gali padėti palaikyti sveiką svorį, sako dr. Chen, pridurdamas: „Visa tai prisideda prie širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatos vyresniame amžiuje“.

Daktaras Chen siūlo stengtis per savaitę suvalgyti dvi porcijas omega-3 turinčios žuvies. Jei nenorite valgyti lašišos per dažnai, jis rekomenduoja ją keisti su kitomis žuvimis, pavyzdžiui, skumbrėmis ir menkėmis.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder