Kas nutiks, jei kasdien valgysite česnaką: mokslininkai rado netikėtą atsakymą

Pažymima, kad česnakai turi teigiamą poveikį žmogaus sveikatai.

Nesvarbu, ar tai būtų šviežios skiltelės, ar džiovintos, ar aliejuje užpilamos česnakų skiltelės, reguliarus česnakų vartojimas turi teigiamą poveikį organizmui.

Ši daržovė padeda kontroliuoti cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje.

Gliukozė ir lipidai yra pagrindinės maistinės medžiagos, aprūpinančios organizmą energija.

Cukraus ir riebalų kiekiui organizme įtakos gali turėti ir įvairūs gyvenimo būdo veiksniai - nuo alkoholio vartojimo iki fizinio krūvio.

Česnakas jau seniai siejamas su gera sveikata, o atskirais tyrimais anksčiau jis buvo siejamas su lipidų apykaitos ir gliukozės kiekio reguliavimu.

Vertindama tyrimo rezultatus kaip visumą, komanda patvirtino, kad česnako poveikis buvo teigiamas.

Tų asmenų, kurie į savo mitybą įtraukė česnaką, gliukozės kiekis kraujyje sumažėjo, o tai rodo geresnę ilgalaikę gliukozės kontrolę, padidėjo vadinamojo "gerojo" cholesterolio kiekis didelio tankio lipoproteinų (DTL) pavidalu, sumažėjo vadinamojo "blogojo" cholesterolio arba mažo tankio lipoproteinų (MTL) kiekis ir sumažėjo bendras cholesterolio kiekis.

Įdomu tai, kad trigliceridų koncentracijai įtakos neturėjo.

Manoma, kad įvairios česnako veikliosios medžiagos padeda įvairiais būdais, įskaitant oksidacinio streso, ląstelių susidėvėjimo, galinčio sukelti tokias problemas kaip širdies ir kraujagyslių ligos, mažinimą.

Česnakuose taip pat yra antioksidacinio junginio, vadinamo aliinu, kuris anksčiau buvo siejamas su gliukozės kiekio kraujyje, lipidų ir žarnyno mikrobiomo kontrole.

Tikėtina, kad šių poveikių derinys ir lėmė šiuos rezultatus.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder